HAPPENINGS / Diari Pa & Ma
 • Diari Pa&Ma
  Wow, Karnival Karangkraf 2015 kembali lagi dengan acara yang lebih gempak, lebih hangat! Dianggarkan lebih 30,000 bakal berkunjung ke acara tahunan Kumpulan Media Karangkraf ini yang akan bermula dari 30 Januari hingga 2 Februari depan. Selain diskaun hebat untuk pelbagai judul buku, novel, majalah dan Al Quran serta lain-lain terbitan Kumpulan Media Karangkraf, para pengunjung juga bakal disajikan dengan pelbagai acara yang pastinya sangat menarik!
 • Diari Pa&Ma
  Adakah anda ibu bapa kepada anak-anak yang sedang membesar? Jika ya, jangan lepaskan peluang datang ke Malaysia Islamic Children’s Fair (MICF) yang akan diadakan pada 21 – 23 November ini, di Shah Alam Convention Centre.
 • Ekstra
  Mengungguli terbitan majalah Berbahasa Melayu berkonsepkan panduan keibubapaan dan prasekolah sejak sekian lama, jenama Pa&Ma kini semakin matang dan kukuh. Buat julung kali kalinya mengadakan pelancaran majalah baru iaitu Genius Pa&Ma sempena menyambut Ulang Tahun Pa&Ma yang ke-14 tahun di KidZania, Mutiara Damansara, semalam.
 • Diari Pa&Ma
  Seramai 30 bayi daripada 2 kategori telah mencetuskan suasana penuh ceria di One Kiddie & Mom Fair, Putrajaya International Convention Centre (PICC) baru-baru ini. Aksi lincah dan ceria ini telah dapat disaksikan dalam Pertandingan Bayi Pa&Ma 2014 sempena One Kiddie & Mom Fair, Putrajaya International Convention Centre (PICC) yang telah berlangsung selama tiga hari mulai Jumaat hingga Ahad. Pertandingan Bayi Pa&Ma 2014 merupakan pertandingan kali ke 13 dianjurkan oleh Majalah Pa&Ma.
 • Pa&Ma
  Pencarian Bayi Pa&Ma 2014 mengikut zon di seluruh Semenanjung Malaysia sudah berakhir! Baru-baru ini, telah diadakan Pencarian Bayi Pa&Ma 2014 bagi zon tengah yang berlangsung di Little One, Baby & Mum, Kiddy Expo yang bertempat di Viva Expo Hall, Cheras, Kuala Lumpur.
 • Pa&Ma
  Tuntutlah ilmu hingga ke negara Cina. Itulah kata-kata yang menjadi petanda buat kita yang mana ilmu adalah sesuatu yang tidak akan habis dipelajari walaupun berkurun lama. Mungkin ini semangat yang dipegang oleh para ibu yang sarat membawa bayi dalam kandungan namun masih gigih untuk menhadiri kelas antenatal bagi melengkapkan diri dengan ilmu yang secukupnya sebelum mengalami detik cemas penuh bermakna buatnya.
 • Pa&Ma
  Pa&ma d’Hati meneruskan program CSR dan destinasi kali ini adalah di Hospital Tengku Ampuan Rahimah (HTAR), Klang, Selangor.
 • Pa&Ma
  Pa&Ma d'Hati kali ini berkunjung ke Hospital UMRA, Seksyen 13, Shah Alam sebagai acara pembuka tirai tahun 2014. Kedatangan disambut Eksekutif Pemasaran UMRA, Mariam Abdul Kadir yang bertindak sebagai juru pandu yang membawa team Pa&Ma melawati wad dan ruang menunggu untuk mengedarkan majalah dan pek hadiah istimewa tajaan Anakku dan Huggies.
 • Ekstra
  Mini Fiesta Pa&Ma yang julung kali diadakan berjaya menarik ramai pengunjung datang ke Kompleks Karangkraf. Acara ini dianjurkan bertujuan untuk mengeratkan hubungan dengan pembaca yang banyak memberikan sokongan selama ini.
 • Ekstra
  Pada 5 hingga 7 April yang lepas, bersempena dengan 5th Maternity & Children Expo di Midvalley Exhibition Centre, majalah Pa&Ma yang merupakan media rasmi acara tersebut telah menganjurkan Pertandingan Si Manja Fotogenik 2013. Pertandingan yang berlangsung selama tiga hari itu sangat meriah dengan lebih 300 penyertaan daripada pembaca majalah Pa&Ma. Seawal pintu pusat pameran itu dibuka, booth Pa&Ma diserbu oleh pembaca yang ingin membuat penyertaan. Memang cukup meriah!
 • Ekstra
  Tanggal 6 April 2013 yang lalu, The Concept Exhibition dan 5th Maternity & Children Expo bersama Pa&Ma telah menganjurkan satu pertandingan yang diberi nama Cabaran Puzzle Pa&Ma 2013 khusus untuk menguji minda dan kepantasan para ibu bapa bermain puzzle bersama dengan anak masing-masing.
 • Ekstra
  Buat julung-julung kali PA&MA meraikan Sambutan Hari Ibu bersama si kecil anda!
Hari
Jam
Minit
Saat
World #QuranHour
Terkini