Instafamous cilik selalu jadi perhatian kerana populariti dan kecomelan mereka. Tidak kurang juga kerana memiliki ibu bapa  atau ahli keluarga berstatus selebriti yang menyebabkan tarikan perhatian para netizen.

Laman Instagram mereka selalu jadi tumpuan para netizen untuk melihat perkembangan mereka di samping mendapatkan info serta panduan berguna mengenai asuhan, penjagaan dan didikan anak kecil.

Apa yang pasti gelagat si kecil ini di Instagram sering kali menghiburkan can mencairkan hati. Jumlah follower yang ramai menjadikan mereka instafamous! Mari kita lihat 6 instafamous  Malaysia cilik bawah satu tahun.

Syeriv Samheizy

Follower: 348k

 

Bayi instafamous ini ialah buah hati Syatilla Melvin dan Sam Shaheizy ini. Syeriv Samheizy selalu tampil dengan aksi-aksi comel dan cute.

Bayi ‘bam bam’ enam bulan dan mempunyai pipi labuh ini tidak terkecuali daripada pujian kerana kecomelan dan susuk tubuh yang berisi! Syeriv yang sering dipanggil Yip oleh ibunya ini sering dikatakan sebagai mini Sam Shaheizy atau mini Syatilla Melvin di kalangan pengikutnya.


Arif Jiwa Asyraf

Follower: 145k

Arif Jiwa Asyraf ialah anak kepada Asyraf Khalid dan aktres Indonesia, Tya Ariffin yang juga merupakan cucu kepada Datuk K. Si kecil tujuh bulan yang mempunyai susuk badan yang berisi ini selalu tampil ceria dan gelak tawa. Siapa tidak cair melihat Arif yang sering kali tampil dengan aksi yang melucukan dan comel. Mendengarnya ketawa pun sudah cukup menghiburkan!

IKLAN

Duck and chicken nyam nyam nyam • • • Bebek & Ayam nyam nyam nyam

A post shared by Arif Jiwa Asyraf (@arifjiwaasyraf) on


Anggun Darleena & Anggun Darleesa

Follower: 105k

Comel sungguh si kembar ini, Anggun Darleesa dan Anggun Darleena.  Anak saudara kepada aktres Anzalna Nasir ini yang dilahirkan pada 7 Januari 2017. Kedua-dua anak kembar  berusia 11 bulan ini manis berlesung pipit.

Masing-masing sering tampil dengan aksi yang menghiburkan di laman Instagram mereka. Tidak kurang juga video-video dan kapsyen melucukan  yang mencuit hati.


Jeanelle Nika Mandagie

Follower: 66k

Walau pun baru berusia sebulan Jeanelle Nika Mandagie atau dipanggil Nika ini sudah memiliki 66k follower di Instagram.

Anak kepada pereka fesyen terkenal, Dato’ Jovian Mandagie dan Datin Nina Ismail Sabri ini sudah pandai melihat ke arah kamera, aww comel sangat. Malah ada yang mengatakan Nika mirip kepada bapa saudaranya, penyanyi Dafi.


Mateen Hasnor Rozaini

Follower: 40.4k

Pemilik  kulit putih gebu, Mateen ini ialah buah hati selebriti dan hos televisyen, Ameera Zaini. Pemilik akaun Instagram @littlemateen ini comel sungguh, hingga ramai follower yang menggelarnya ‘handsome boy’.

 

Selalu tampil stylo, laman IG nya juga turut memuatkan perkembangan diri Mateen, aksi-aksi comel dan momen-momen bermakna si cilik ini. Terbaru, dikongsikan video Mateen membaca. Mateen memang clever boy!

‘Cat’ ‘Bird’ ‘Dog’ #MateenHasnorRozaini #10months

A post shared by MATEEN HASNOR ROZAINI (@littlemateen) on

Sumber: Instagram Syeriv SamheizyArif Jiwa Asyraf, The AnggunsPrincess Mandagie dan Little Mateen