Cinta sehidup semati! Siapa sangka janji temu untuk pemeriksaan kandungan isteri merupakan hari terakhir buat pasangan suami isteri ini dan bayi dalam kandungan apabila meninggal dunia selepas terlibat dalam kemalangan jalan raya.

Menurut laporan Berita Harian, arwah Mohd Hairawi Mat Rezam, 36, dan isteri, Nur Ain Kamarulzaman, 25, dilanggar oleh sebuah kereta Perodua MyVi yang dipercayai hilang kawalan.

Dalam kejadian kira-kira jam 7.40 pagi (14 Mei) itu di Jalan Bukit Merchat, Pulau Sebang, Alor Gajah, motosikal yang ditunggang suami tiba-tiba dilanggar sehingga kedua-duanya tercampak.

ARTIKEL MENARIK [Andainya Pasangan Kita Dah Tiada, Anak-Anak Masih Kecil, Buatlah Persediaan Ini!]

Lebih menyedihkan, Nur Ain dimaklumkan sedang hamil tujuh bulan dan sebenarnya dalam perjalanan dari Taman Rakyat Kuala Ina, Tampin ke Hospital Melaka untuk menghadiri janji temu dengan pakar perubatan di hospital berkenaan.

Kereta hilang kawalan masuk laluan bertentangan

Ketua Polis Daerah Alor Gajah, Superintendan Arshad Abu, berkata, kenderaan pemandu MyVi, dimiliki seorang lelaki berusia 34 tahun, dipercayai hilang kawalan.

IKLAN

Disebabkan itu, kenderaannya berpusing sebelum memasuki laluan bertentangan dan merempuh motosikal yang dinaiki pasangan suami isteri tersebut.

Suami meninggal tempat kejadian, isteri meninggal di hospital

Akibatnya, suami isteri tersebut tercampak beberapa meter dari motosikal dan Mohd Hairawi meninggal dunia di tempat kejadian akibat kecederaan parah di kepala.

Nur Ain yang ketika itu masih hidup segera dikejarkan ke Hospital Tampin. Namun, dia dan kandungannya disahkan meninggal ketika dirawat di hospital kira-kira jam 12 tengah hari.

Mengandung anak pertama

Difahamkan, bayi yang dikandung Nur Ain merupakan zuriat mereka yang pertama dan arwah masih belum mengetahui jantina bayi.

LAGI ARTIKEL MENARIK [“Buat Apa Pandang 3-4 Kekurangan Pasangan, Sedangkan Kebaikan Dia Tak Terkira?”]

Siasatan mendapati cuaca ketika kejadian dalam keadaan baik dan punca kejadian dipercayai akibat kegagalan mengawal kenderaan. Kes disiasat mengikut Seksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Sumber : Nur Ain & Berita Harian