Kemelut rumah tangga penyanyi Aliff Aziz dan Bella Astillah akhirnya bernokhtah apabila pasangan itu sah bercerai talak satu di Mahkamah Rendah Syariah Wilayah Persekutuan, Kuala Lumpur, hari ini.

Rumah tangga pasangan berkenaan mengalami masalah apabila satu persatu kecurangan Aliff didedahkan.

Belum reda kisah Aliff curang bersama seorang gadis dikenali sebagai Nismel, tular pula di Internet gambar penyanyi Singapura itu bercium dengan seorang wanita lain pula, hari ini.

Gambar terbabit memaparkan Aliff dan wanita yang juga model itu memakai baju sedondon berwarna merah dalam aksi cukup mesra yang dipercayai diambil di sebuah pusat hiburan.

IKLAN

Bagaimanapun, wanita terbabit yang dikenali sebagai Meri Meifina tampil menerusi siaran langsung di Facebook hari ini dan mendakwa ia adalah gambar lama.

Menerusi FB Live Hmetro, Aliff dilihat bercakap panjang lebar dengan bekas isterinya, Bella Astillah sebelum ditemubual oleh rakan media.

Sumber: Hmetro

Kedua-dua mengakui ada kesilapan dalam diri masing-masing dan cuba untuk memperbaiki diri kearah yang lebih baik.

“Bagi Aliff, ini teguran keras dari Allah buat Aliff dan Aliff akui masih sayangkan Bella. Beri Aliff ruang untuk muhasabah diri dan perbaiki diri”

Bella diajukan soalan adakah masih sayang pada Aliff dan jika Aliff memujuk adakah dia akan kembali rujuk, jawapan bella “Masih sayang sebab sudah lama hidup bersama dan dah ada anak, tapi untuk masa depan kita tak tahu, hati boleh berbolak balik, Bella tak boleh fikir sekarang”

Selepas selesai sesi temuramah bersama wartawan, Aliff yang sedang mendukung Ayden datang menyerahkan Ayden kepada Bella.

Yang menyanyat hati, Ayden 2 tahun sempat memberikan lambaian sayu seolah mengerti apa yang berlaku dan menghulurkan tangan untuk bersalam dengan Aliff Aziz.

Rata-rata netizen sebak melihat anak Aliff Aziz yang kelihatan sedih. Apa yang menjadi perhatian netizen, Bella tetap tenang menjawab soalan-soalan wartawan dan tetap tidak memburukan Aliff mahupun keluarga mentuanya.