Setiap perkahwinan pasti akan diuji dengan cabaran yang mungkin menggoyahkan kesejahteraan hubungan suami isteri. Kadang kala, pertelingkahan berlaku hanya disebabkan hal remeh. Tetapi tidak dinafikan juga, sesetengah perkahwinan tergugat kerana kehadiran ‘orang ketiga’.

Artikel Menarik: [Jangan Pertikai Kenapa Besar. Beg Tangan Isteri Macam Poket Doraemon, Semua Ada!]

Selain sikap menghormati dan toleransi sesama kita, ibadah harian yang dibuat juga dapat membantu mengekalkan keharmonian rumah tangga.

Biar Hati Suami Tetap Setia & Sayangkan Kita, Isteri Boleh Amalkan Doa Ini

Selain solat dan berdoa seperti biasa, apa kata anda selitkan sekali doa khas untuk menjaga kesejahteraan perkahwinan? Doa yang Pa&Ma ingin kongsikan ini membantu memberi kebahagiaan dalam hubungan suami isteri serta memastikan rumah tangga dihindari godaan dari luar.

AMALKAN DOA HEBAT INI!

IKLAN

Biar Hati Suami Tetap Setia & Sayangkan Kita, Isteri Boleh Amalkan Doa IniSurah Thaha ayat 39 yang bermaksud: “Dan aku telah melimpahkan kepadamu kasih sayang yang datang dariku, dan supaya kamu diasuh di bawah pengawasanku.”

Artikel Menarik: [Sebelum Tidur, Suami Isteri Kena 0-0 Dulu. Baru Terang ‘Nur’ Rumah Tangga]

Biar Hati Suami Tetap Setia & Sayangkan Kita, Isteri Boleh Amalkan Doa Ini

IKLAN

Doa ini boleh diamalkan untuk mengikat kasih sayang antara suami dan isteri. Cara untuk mengamalkannya: Setiap kali bersua dengan pasangan, bacalah ayat ini. Untuk kesan yang lebih baik, hendaklah diamalkan selalu membaca di hadapannya.

Tidak perlu dibaca dengan kuat, memadailah sekadar dengan hanya membaca di dalam hati. Selain itu, agar dikasihi ramai orang, bacalah kedua-dua ayat ini setiap kali selepas solat sebanyak tiga kali.

Biar Hati Suami Tetap Setia & Sayangkan Kita, Isteri Boleh Amalkan Doa Ini

IKLAN

Selain berdoa dan menyerahkan segalanya kepada Allah SWT, suami isteri harus berbaik sesama sendiri dan berkasih sayang selalu. Setiap pasangan perlu saling menghormati dan memastikan setiap hak pasangan mereka dipenuhi.

Artikel Menarik: [Suami Isteri Selalu Bermanja & Saling Bercinta, Rahsia Kurus Paling Mudah!]

Allah SWT telah menemukan kita dengan pasangan (jodoh) dan berdoalah agar dia yang terbaik untuk melengkapi hidup kita. Dan semoga pasangan kita dapat terus bersama meniti kebahagian di dunia dan di akhirat bersama beserta anak-anak.

DOA UNTUK KEBAHAGIAAN SUAMI ISTERI
Jagalah amalan seharian kita dan lindungilah hubungan dengan pasangan dengan saling mendoakan untuk kebaikan bersama.

Biar Hati Suami Tetap Setia & Sayangkan Kita, Isteri Boleh Amalkan Doa Ini

Sumber: Pesona Pengantin

 

Lubuk konten untuk papa dan mama paling lengkap di seeNI. Pa&Ma kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI