Malah tak berbau. Tanpa kita jangka anak jatuh sakit secara bertubi-tubi. Semuanya tanpa kita jangkakan. Itulah yang berlaku kepada pelakon, Fizo Omar yang turut berdepan hal sama bila mana kedua-dua anak dan isteri turut dimasukkan ke hospital bulan lalu.

Tidak hanya anak-anak yang demam dan dijangkiti influenza bahkan isterinya yang kini sedang hamil lima bulan pula mengalami sedikit kecederaan ketika berada di rumah.

Menerusi Instagram, Fizo berkongsi kisah dua anaknya, Wan Maryam dan Khaleeda yang bergilir-gilir masuk hospital. Begitu juga dengan isterinya yang turut sama mengalami kecederaan.

“Dah Macam Sewa Hospital” Anak Isteri Gilir-Gilir Keluar Masuk Hospital, Fizo Omar Sanggup Berhabis!

“Dah macam sewa hospital dah. Bulan lepas punya citer, lebih RM 30 000 untuk bill hospital sahaja.

“Mula dengan Maryam demam jangkitan kuman dan warded for few days, lepas tu Khaleeda pulak demam terkena jangkitan kuman di kotak suara dia dan kena warded jugak beberapa hari,” kongsi Fizo bercerita.

“Dah Macam Sewa Hospital” Anak Isteri Gilir-Gilir Keluar Masuk Hospital, Fizo Omar Sanggup Berhabis!

Bukan itu sahaja, bahkan kisah ‘sewa’ hospital Fizo berlarutan pula bila isterinya, Fazeera pula dimasukkan ke hospital pada hari yang sama.

“Hari yang sama Khaleeda discharge, wife Abe Joe pulak accidently tersepit tangan kat pintu rumah, berlari pulak ke hospital emergency malam tu, so tangan dia kena banyak jahitan jugak dan kena warded jugak untuk 3 hari.

IKLAN

“Dah settle Faz keluar hospital, Maryam pulak demam dan pergi cek dia kena influenza pulak, demam dan muntah muntah, so we decide untuk dia masuk ward untuk doktor monitor dia dalam wad. Kena tahan pulak untuk 3 hari lagi,” kongsi Fizo lagi.

“Dah Macam Sewa Hospital” Anak Isteri Gilir-Gilir Keluar Masuk Hospital, Fizo Omar Sanggup Berhabis!

Nasihat ambil insurans sebagai persediaan
Berkongsi kisah itu kata Fizo, baginya apa jua keadaan dia sebolehnya mahukan anak-anak dan isteri menerima rawatan sebaiknya walaupun terpaksa berhabis puluhan ribu ringgit.

Malah Fizo juga turut berpesan dan berkongsi nasihat untuk sentiasa menyiapkan diri dan anak-anak dengan insurans bagi mengelakkan hal tak dijangka seperti ini.

“Hebat dugaan kita orang 1 keluarga bulan lepas, so total bill untuk hospital bulan lepas je lebih RM 30 000.

“Nasib baik la Abe joe amik insurance untuk semua family members dan alhamdulillah fully covered by insurance.

IKLAN

“Dah Macam Sewa Hospital” Anak Isteri Gilir-Gilir Keluar Masuk Hospital, Fizo Omar Sanggup Berhabis!

“What if kalau tak de insurance, mau lepas tu abe joe sendiri masuk hospital naik darah terkejut tengok bill hospital kan.

“Suka atau pun tidak tetap kene bayar jugak la kan yang penting anak bini kita sihat. Kita tak boleh nak expect apa yang nak jadi, tapi sakit tu pasti la kan.

“Tapi kalau tak ada insurance and kena bayar sendiri bila kena serentak macam ni, macam mana ek?,” kongsinya lagi.

Tidak mempromosikan mana-mana syarikat insuran, kongsi Fizo dia hanya mahu ibu dan bapa berjaga-jaga dan mempersiapkan diri jika berlaku sebarang kecemasan dan hal yang tidak diduga semacam ini.

“Dah Macam Sewa Hospital” Anak Isteri Gilir-Gilir Keluar Masuk Hospital, Fizo Omar Sanggup Berhabis!

IKLAN

“Abe joe ni bukan nak promote mana-mana company insurance, tapi apa Abe joe boleh cakap, memang penting insurance ni. Lagi-lagi la zaman sekarang ni, kos perubatan sangat tinggi. Elok dah sihat keluar dari hospital, dapat bill terus sakit balik kan.

“Tak kisah lah ape jenis insurance, janji ada insurance untuk diri sendiri dan family semua. Kalau apa-apa jadi tak ada la nak pening kepala nak fikir kan,” kongsinya lagi.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fizo Omar (@fizoomar)

Menarik: “Lara Lembut, Lila Lain Pulak” Dua Anak Perempuan Berbeza Karaktor, Scha & Awal Kongsi Cerita!

Untuk lebih banyak info terkini jom sertai Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents) atau channel Telegram Pa&Ma (https://t.me/majalahpama) sekarang!

Pa&Ma