Selepas lebih sebulan melahirkan cahaya mata kedua, Elfira Loy telah berkongsi gambar anak keduanya secara lebih jelas buat tatapan ramai. Kehadiran Nur Aria Mikayla menjadi pelengkap hidup Elfira dan suaminya, Farish Khairol Anuar.

Sebelum ini, wajah Nur Aria Mikayla ini hanya dikongsi secara sipi-sipi sahaja dan ramai dah agak seperti abangnya.

Menerusi perkongsian terbaru Elfira, dia memuat naik sekeping gambar anak perempuannya itu dan ramai yang geram melihat Aria. Ini kerana matanya yang sepet, kulit putih dan gebu serta bam bam memang cute sangat.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @elfiraloy

Malah ada yang menyamakan wajah baby Aria Mikayla seiras anak sulung, Muhamad Rayyan Khalaf tetapi versi perempuan.

“Rayyan versi perempuan😍😍😍😍”

“Sama macam muka abang dia.”

“OMG putihnya Aria❤️Tak pejam mata tengok awak Aria❤️Geram tengok awak, pipi tembam tu😍”

IKLAN

“Korean look like abang Rayyan..😍😍 SubhanAllah comey sangat.. Semoga membesar dengan sihat, bijak dan jadi anak solehah penyejuk hati mommy..❤️”

Sebelum ini kelahiran anak kedua sangat bermakna kerana disambut sendiri oleh suami  Farish.

Bukan itu saja, Elfira juga sering berkongsi pengalaman sebelum dan selepas bersalin serta ketika berpantang. Dia juga pernah menyatakan anaknya kuat menyusu tidak seperti abangnya terdahulu membuatkan sedikit kepenatan dan dapat banyak pengalaman baru.

IKLAN

Selain itu, Elfira juga berkongsi journey berpantangnya dengan menyatakan setiap kali pregnant beratnya mesti naik sampai lebih 20kg.

“Tried to control during second pregnancy tapi masih 20kg jugak naiknya.

Dia juga menyatakan berjaya turunkan 10kilogram setelah 10hari berpantang tapi selepas itu agak lambat sehingga dia terpaksa mengurangkan pengaambilan tetapi lebihkan sayur dan buah.

Ini kerana jika tak pantang betul-betul memang makin susah sebab El ni pear shape kalau tak turun berat badan memang nampak besar. Nak tak nak kenalah jaga kan.

IKLAN

Kredit: IG Elfira Loy

Ayuh, kembalikan kesegaran dan tenaga anda bersama pasangan tersayang melalui Bengkel Refresh & Recharge: Jom Kembali Semangat! Daftar di https://toko.ideaktiv.com/product/jom-kembali-semangat/

Untuk lebih banyak info terkini jom sertai Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents) atau channel Telegram Pa&Ma (https://t.me/majalahpama) sekarang!