Teknologi sekarang sebenarnya banyak membantu jika digunakan dengan betul. Begitu juga dalam hal melibatkan pengesanan ahli keluarga yang tidak ada bersama dengan kita. Ada beberapa aplikasi yang boleh digunakan dan salah satunya teknik tracking.

Ini sebagai salah satu alternatif jika berlaku kejadian tak diingini. Sekurang-kurangnya kita beringat dan andai kata suami atau isteri dua-dua bekerja, bolehlah masing-masing tahu di mana lokasi terkini sebelum sampai rumah.

Kadang di tengah jalan nak sampai rumah macam-macam boleh jadi. Begitu juga jika ada anak-anak yang dah besar dan mempunyai handphone sendiri, ibu bapa mudah nak kenal pasti di mana mereka berada.

Guna App Maps Senang Nak Tahu Lokasi Pasangan Atau Anak Bila Keluar Rumah

Menerusi perkongsian saudara Firdaus Yusoff, teknik ini boleh dilakukan dengan mudah dan pastikan guna aplikasi Map.

Harini aku nak share satu teknik tracking manusia secara Percuma. Sebab ramai sangat yang mengadu suami entah ke mana, anak-anak entah ke mana. Pulak tu time cuti-cuti Malaysia, ramai-ramai jalan berpecah pun semua entah ke mana, tak boleh tracking.

IKLAN

Atau pun nak monitor wife balik kerja on de way, kita nak masak sedap-sedap ngam-ngam dia sampai depan pintu, lauk ready atas meja dengan lilin panjang dah nyala, pun boleh. Tak ada la lilin tu dah pendek baru wife sampai rumah kan.

Tujuannya adalah untuk kebaikan. Kalau kejahatan, tu dosa sendiri tanggung.

Guna App Maps Senang Nak Tahu Lokasi Pasangan Atau Anak Bila Keluar Rumah

Caranya untuk install di HP anak-anak:

IKLAN

1. Pinjam handphone anak kejap 10 minit je.
2. Masuk app MAPS, dan ONkan location sharing.
3. Share location kepada alamat gmail handphone kita. Selesai!
4. Selagi GPS handphone anak-anak on, dan ada data, kita boleh tengok location dia orang di google map handphone kita.

Kalau handphone pasangan pun sama la. Kena pinjam jap. Bagus untuk pantau lokasi semasa ahli keluarga. Sama ada sewaktu pergi bercuti atau ke mana saja. Jika jadi apa-apa kita boleh tahu.

**P/S: App MAPS ye bukan GOOGLE.

Selamat mencuba.

IKLAN

Kredit: Firdaus Yusoff

Peranan ibu ayah dalam kehidupan anak-anak sangat besar. Setiap apa yang kita sediakan untuk anak menentukan masa depan mereka. Itulah sebabnya kita dianggap seperti SUPERHERO pada mereka. Dengan hanya RM20, banyak ilmu yang akan mama papa dapat. Yang paling best, akan dapat AKAUN SSPN secara automatik!

Untuk mendaftar, klik https://toko.ideaktiv.com/product/webinar-detik-indah-bersama-si-manja/

Guna App Maps Senang Nak Tahu Lokasi Pasangan Atau Anak Bila Keluar Rumah

(Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti or event dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents)