DIY katil ini memang praktikal khususnya bagi keluarga yang ada anak kecil. Perkongsian instafamous Irene Nadia tentang katil DIY yang dibuat oleh suaminya menarik perhatian netizen.

Tidak dinafikan bagi keluarga besar, tidur bersama dengan anak atau co-sleeping bagus untuk akan membantu tumbesaran yang lebih baik kepada si manja. Anak yang tidur dengan ibu bapanya kurang mengalami stres dan mempunyai bonding yang kuat.

Menurut Irene, diy katil berkembar tersebut menggunakan dua unit katil bersaiz king. Ia memakan masa selama sebulan untuk disiapkan.

DIY KATIL 6 BERANAK

irine_nadia Sementara tunggu satu lagi tilam king nak sampai rumah minggu ni, kita layan dulu video installed double king bed frame ni. Ibu panggil katil DIY untuk 6 beranak je senang. Haha .

Nanti dah siap pasang tilam + bedsheet + comforter gebu-gebu, ibu sharekan ok hasil dia hehe. Masa mula-mula husband cakap nak DIY katil, ibu macam “yekee dia ni, ok wait & see”. Keluar rumah, balik dia bawak kayu, keluar lagi rumah bawak balik mesin pemotong kayu, keluar lagi rumah dia bawak balik mesin apetah haha.

And finally siap dahh. Ni tengah baring atas katil besar la ni cuma tilam lagi satu je la tunggu sampai kihkih. Seronokkkk, serius seronok. Golek dari hujung katil ke hujung katil sana. Memang tak bangun la jawabnya ? .

PENUH SENTIMENTAL VALUE SEBAB DIBUAT SENDIRI SUAMINYA

Penuh dengan sentimental value katil DIY yang ayah buat daripada awal ni 🙂 tq ayah. Anak-anak pun excited tanya bila nak bawak naik katil kat atas. Mana tak excitednya, semua nak tido sekali .

#doubleking #DIYkatil #king+king #kingkong

View this post on Instagram

Sementara tunggu satu lagi tilam king nak sampai rumah minggu ni, kita layan dulu video installed double king bed frame ni. Ibu panggil katil DIY untuk 6 beranak je senang. Haha . . Nanti dah siap pasang tilam + bedsheet + comforter gebu-gebu, ibu sharekan ok hasil dia hehe. Masa mula-mula husband cakap nak DIY katil, ibu macam “yekee dia ni, ok wait & see”. Keluar rumah, balik dia bawak kayu, keluar lagi rumah bawak balik mesin pemotong kayu, keluar lagi rumah dia bawak balik mesin apetah haha . . And finally siap dahh. Ni tengah baring atas katil besar la ni cuma tilam lagi satu je la tunggu sampai kihkih. Seronokkkk, serius seronok. Golek dari hujung katil ke hujung katil sana. Memang tak bangun la jawabnya ? . . Penuh dengan sentimental value katil DIY yang ayah buat daripada awal ni 🙂 tq ayah. Anak-anak pun excited tanya bila nak bawak naik katil kat atas. Mana tak excitednya, semua nak tido sekali ? . . #doubleking #DIYkatil #king+king #kingkong

A post shared by irine_nadia (@irine_nadia) on

BUAT SECARA SAMBILAN, AMBIL MASA SEBULAN UNTUK DISIAPKAN 

irine_nadia Katil DIY yang husband buat dah start bawak naik atas bilik hehe. Size katil King + King untuk muat 6 beranak tido sekali.

Nak sebulan jugak siapkan sebab buat sambil dengan dikelilingi anak datang kacau, pastu anak nangis gaduh dekat dalam rumah.

Malam x boleh buat keje sangat sebab bising nanti jiran dengar and anak-anak tidur haha. Tinggal nak letak tilam & pasang bedsheet & comforter.

Cerita dia sekarang, semua anak-anak memang tak bagi chance dengan ibu ayah, semua nak berkepit bawak tiakkk lagi. Family bed 2019

Perkongsian ibu kepada empat cahaya mata ini mendapat perhatian daripada netizen. Masing-masing kagum dan terinspirasi dengan DIY katil ini.

Sumber: irine_nadia & veloliver

Tinggalkan Komen