Pernah dimaklumkan anaknya itu cuma ada tempoh hayat sehingga usia lima tahun, Fazley bersyukur masih diberikan kesempatan untuk bersama-sama Fieradz hingga ke usia 12 tahun.

“Fieradz anak kedua saya yang diduga dengan pelbagai cara. Masa Azrene (isteri) mengandungkan dia, hampir keguguran sebanyak lima kali. Bayi tersangkut leher, jantung lemah, kecil sangat dan macam-macam hal lagi.”

“Hakikatnya, Perasaan Menunggu Anak Meninggal Dunia Adalah Perasaan Yang Saya Tak Nak Ulangi”

“Tapi bila Fieradz keluar dia kurang sebulan setengah daripada sepatutnya, dia kurus dan tak cukup nutrisi. Rupa-rupanya bila periksa, dia ada lubang berdekatan dengan leher dia dan berdepan sindrom squeaky baby.

IKLAN

“Bila bernafas ada bunyi dan segala rongga badan dia kecut ke dalam. Doktor cakap umur lima tahun kalau dia masih hidup sekali pun kita kena masukkan tiub di tekak dia. Kami ketika itu menangis berpelukkan.”

“Kalau dia salah makan, muka semua bengkak dan tekak ketat, akan muntah macam pili air. Kita sebagai parents, menunggu masa untuk anak itu pergi, adalah pengalaman yang orang tak pernah tahu. Sebab itu ramai yang terkejut.

IKLAN

“Hakikatnya, Perasaan Menunggu Anak Meninggal Dunia Adalah Perasaan Yang Saya Tak Nak Ulangi”

“Tapi syukur, dia boleh main bola dan sebagainya, kemana-mana saya dukung dia sebab takut dia terjatuh atau terlanggar”

IKLAN

“Hakikatnya, perasaan menunggu anak meninggal dunia adalah perasaan yang saya tak nak ulangi”

Kredit: Astro Gempak

Untuk lebih banyak info terkini jom sertai Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents) atau channel Telegram Pa&Ma (https://t.me/majalahpama) sekarang!

Lubuk konten untuk papa dan mama paling lengkap di seeNI. Pa&Ma kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI