Ibu adalah nadi penting dalam sebuah keluarga. Sebagai wanita yang mengandung dan melahirkan anak, ibu sentiasa mendahulukan anak dalam setiap keputusannya. Melihat perkembangan anak yang sangat pantas menjadi momen paling menggembirakan bagi seorang ibu.

Bagaikan tidak percaya anak kini semakin membesar dan bijak meneroka dunia persekitarannya. Sebagai ibu perasaan bimbang memikirkan pelbagai cabaran dan halangan yang berlaku sepanjang membesarkan anak menjadi perkara paling diutamakan.

Ibu sanggup melakukan apa sahaja demi memastikan anaknya mendapat rangsangan, makanan, pendidikan dan kesihatan yang terbaik dalam proses perkembangan mereka. Jika si anak didapati mempunyai sebarang masalah, ibu akan berusaha memperbaikinya bagi memastikan si anak dapat bersaing secara sihat dan normal dengan kawan-kawan sebayanya.

Memiliki anak yang baik, sihat, bijak dan cergas adalah impian setiap ibu bapa. Justeru dalam mencapai impian tersebut banyak perkara yang perlu diutamakan dan didahulukan seperti berikut:

1. Rangsangan positif

Ibu Bijak Memilih Yang Terbaik Untuk Perkembangan Si Anak

Ibu bapa perlu sentiasa memberikan rangsangan yang positif untuk membantu perkembangan anak. Tahukah anda, rangsangan yang anak terima sejak kecil memainkan peranan penting terhadap perkembangan pesat otak mereka. Jadi jangan abaikan untuk menyediakan rangsangan pada anak.

2. Penerapan nilai murni

Dalam membesarkan anak di zaman milenial serba moden, ibu bapa tidak boleh mengabaikan penerapan nilai-nilai murni dalam kehidupan anak. Walaupun mereka semakin bijak tetapi akhlak dan nilai murni dalam diri perlu sentiasa seiring. Biarlah mereka membesar sebagai individu yang bijak tetapi dalam masa yang sama sangat berakhlak.

Ibu Bijak Memilih Yang Terbaik Untuk Perkembangan Si Anak

IKLAN

3. Pendidikan

Bagi memastikan anak anda mampu berdaya saing, pelaburan perlu dilakukan dalam menyediakan pendidikan terbaik untuk mereka. Maklum sahaja dalam zaman serba berteknologi, semua mahukan anak mereka mempunyai pendidikan tahap paling terbaik. Jadi pastikan anda juga tidak ketinggalan memberikan pendidikan terbaik untuk yang tersayang.

4. Pemakanan sihat

Ibu Bijak Memilih Yang Terbaik Untuk Perkembangan Si Anak

Faktor paling penting sekali dalam membesarkan anak adalah pemilihan makanan. Ibu antara individu paling cerewet dalam bab menyediakan makanan berkhasiat untuk anak. Perasaan bimbang jika anak jenis cerewet makan membuatkan ibu tidak kisah berhabis wang ringgit demi menyediakan makanan terbaik dan berkhasiat untuk anak.

Susu antara makanan penting yang harus diambil dalam diet harian anak. Pemilihan susu juga mungkin menjadi satu perkara utama dalam kalangan ibu memandangkan ada banyak pilihan di pasaran. Dalam ibu membuat pilihan susu terbaik untuk anak, pastikan susu yang menjadi pilihan dapat memberikan nutrien yang diperlukan oleh anak untuk membesar dengan sihat dan mampu merangsang perkembangan otak yang baik.

Susu tepung DUTCH LADY dengan 5X DHA* adalah pilihan lebih bijak untuk Si Manja. Sebagai jenama yang dipercayai di Malaysia, ramai ibu telah memilih DUTCH LADY sebagai susu tepung rumusan untuk kanak-kanak untuk anak mereka. Sejajar dengan visi syarikat,  DUTCH LADY MILK INDUSTRIES BERHAD  sangat komited menyediakan keperluan produk tenusu berkhasiat untuk kanak-kanak di Malaysia.

IKLAN

Berikut antara kebaikan yang ada dalam susu tepung rumusan untuk kanak-kanak DUTCH LADY

Ibu Bijak Memilih Yang Terbaik Untuk Perkembangan Si Anak

* DUTCH LADY dengan 5X DHA* adalah susu tepung rumusan untuk kanak-kanak yang diformulasi dengan pelbagai varian yang sesuai untuk kumpulan umur 123, 456, 6+

* Ia mengandungi nutrien-nutrien penting untuk membantu anak anda mencapai potensi perkembangan:

> 5X DHA* membantu menyokong perkembangan otak

> Protein memudahkan pertumbuhan dan membantu memperbaiki tisu-tisu badan

IKLAN

> 20 vitamin & mineral (vitamin A, vitamin B2, vitamin B12, vitamin D, niasin, kalsium, zat besi, magnesium, iodin, selenium dan lain-lain)

* Terdapat dalam pelbagai perisa yang lazat (Biasa, Madu, Coklat) sesuai dengan pilihan kanak-kanak.

Jenama susu tepung DUTCH LADY dengan 5X DHA* percaya adalah penting bagi seorang kanak-kanak untuk membesar sebagai individu yang aktif dan sihat.

Walaupun penting untuk memelihara kecerdasan anak (IQ), sama penting juga bagi kanak-kanak untuk menerapkan kecerdasan ini untuk melakukan kebaikan (EQ).

DUTCH LADY dengan 5X DHA*, adalah susu tepung rumusan untuk kanak-kanak berumur 1 – 6+  tahun, mengandungi nutrisi yang disesuaikan untuk tahap keperluan perkembangan dan tumbesaran kanak-kanak yang berbeza. Boleh didapati untuk kumpulan usia spesifik 123, 456 dan 6+, susu tepung rumusan untuk kanak-kanak DUTCH LADY mengandungi 5X DHA*, protein dan 20 vitamin dan mineral penting yang menyokong tumbesaran dan perkembangan kanak-kanak.

* 5X DHA: Berbanding dengan susu tepung rumusan untuk kanak-kanak yang terdahulu (Tahun 2009)

Jom saksikan Pa&Ma Journey Bersama Jovianina bermula 26 Ogos 2020 (Rabu) ini jam 9 malam hanya di Astro Ria saluran 104 & 124 yang dibawakan khas oleh Dutch Lady 5X DHA, Pilihan Lebih Bijak.

Ibu Bijak Memilih Yang Terbaik Untuk Perkembangan Si Anak

 

Lubuk konten untuk papa dan mama paling lengkap di seeNI. Pa&Ma kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI