Jangkitan Covid-19 nampaknya masih menunjukkan angka yang tinggi dan sejak kebelakangan ini, virus tersebut mula aktif menyerang ibu mengandung dan kanak-kanak. Jika sebelum ini golongan warga emas lebih mudah terdedah tetapi keadaan terkini dianggap membimbangkan.

Bayangkan bila anak kecil dijangkiti virus ini, hati ibu mana yang tak sedih terpaksa berpisah buat sementara waktu. Lagi pula tak pernah berpisah lama sebelum ini.

@yushadzSape kata ibu x sedih, ibu nangis teruk lepas korang pergi haha malu nanti jiran nampak. 😭😂♬ You Are My Everything – Gummy

Berpisah sementara dengan suami dan anak

Menerusi video yang dikongsikan oleh Yus Hadz di akaun TikTok, kelihatan dia terpaksa berjauhan dengan anak dan juga suami kerana kedua-dua telah disahkan positif COVID-19. Hati ibu mana yang tak sedih untuk berpisah sementara dengan akan yang masih kecil untuk ke pusat kuarantin dengan menaiki ambulans bersama suami.

Walaupun ada suami bersama dengan anak, tetapi perasaan seorang ibu sukar untuk diluahkan dengan kata-kata.

@yushadzDoa ibu selalu bersama iman dan ayah.. baik2 je ye di Maeps tu. 😚💕♬ original sound – AlienV_Lirik – AlienV Lirik

Semoga baik-baik je, ibu dan adik tunggu kat rumah

IKLAN

Ketika berada di pusat kuarantin, hanya panggilan video call dapat melepaskan kerinduan. Anak kecil yang dikenali sebagai Iman kelihatan seronok bermain dengan permainan yang dibawanya dari rumah.

Biarpun nampak ceria, suaminya memberitahu bahawa anaknya itu setiap kali selepas makan sering mengajak untuk pulang ke rumah.

Lebih menyedihkan lagi apabila setiap kali ibunya membuat panggilan video, anaknya akan menangis kerana merindui ibu dan adik dan ingin ibu berada disisinya. Malah adiknya juga turut menangis apabila melihat abangnya menangis.

@yushadzVlogging iman’s day 3 at Maeps. 🙌🏻🦠 Alhamdulillah! ❤️♬ Maze – 용주 (YONGZOO)

IKLAN

Ibu tak kuat bila Iman menangis nak ibu. Adik pun menangis dengar abang menangis.

Kredit : yushadz

IKLAN

(Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti or event dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents)

Pa&Ma dengan kerjasama 9 bulan 10 hari nak bagi webinar PERCUMA tanda terima kasih atas sokongan follower semua selama ini.

Webinar ‘Aku Tak Takut Beranak’ menampilkan barisan speaker-speaker hebat dan berpengalaman dalam bidang keibubapaan seperti Ustaz Don, Ustaz Kazim Elias, Dato’ Dr Fazley Yaakob, Dr Rizal Abu Bakar, Dr Maiza Tusimin dan Dr Afida Sohana.

Selain berpeluang menceduk ilmu yang dikongsi, anda juga berpeluang memenangi hadiah cabutan bertuah sebab ada 70 hadiah best yang ditawarkan termasuklah sebuah handphone.

So apa yang anda kena buat untuk dapat HADIAH CABUTAN BERTUAH tu? Just daftar je kat sini https://toko.ideaktiv.com/product/webinar-aku-tak-takut-beranak/

FREE je tau Webinar ni!!