Sabar dan akhirnya Allah berikan cahaya mata. Adam Corrie baru-baru ini berkongsi perasaannya berusaha mendapatkan anak selama 10 tahun. Mesti sabar, usaha, doa & tawakal.

Pengalamannya yang berusaha mendapatkan anak selama 10 tahun menuntut kesabaran dan kini isterinya telah hamil 7 bulan dan bakal menyambut kelahiran bayi yang dinanti-nantikan tidak lama lagi.

“Indahnya Sabar. Cepat Dan Lambat, Semua Rezeki Allah Yang Tentukan”. Adam Corrie Bagi Semangat Kepada Pasangan TTC

Pada posting yang memaparkan gambar Adam Corrie dan isteri, Fazema Mohd Fuad  duduk semeja bersama juga Datuk Seri Siti Nurhaliza & Datuk K dalam sebuah majlis. Berikut ialah perkongsian Adam mengenang kembali usaha mendapatkan cahaya mata yang turut dilalui oleh Datuk Seri Siti Nurhaliza dan suami. Masing-masing berusaha 10 dan 11 tahun.

“Indahnya Sabar. Cepat Dan Lambat, Semua Rezeki Allah Yang Tentukan”. Adam Corrie Bagi Semangat Kepada Pasangan TTC

Dalam posting tersebut juga, Adam mendoakan dan memberikan semangat kepada pasangan trying to conceive (TTC) yang lain agar impian memiliki anak menjadi kenyataan.

Kisah smlm di Istana Budaya di majlis artis bersama Mufti . Bidadari sy @puan_fazi_fuad , sdg hamil 7bln, setelah 10thn kami berumahtangga. Usia ku sudah 50tahun dan bidadari saya 40thn .. bukan alasan utk terus berusaha. .

IKLAN

Kalau baru 3 tahun, jgn terus mengeluh.. usaha.. .

Ambil ibrah dari Kisah nabi Zakaria. Isteri Nabi Zakaria hamil ketika 80thn. .

Dato CT dpt cahaya mata selepas 11thn berumahtangga. Katanya Afiyyah sudah 2 bln. Indahnya sabar. Cepat dan lambat .. semua rezeki ALLAH yang tentukan. Kita usaha, doa dan tawakal shj.

Kami doakan yang masih berusaha mendapat zuriat sendiri, semoga Allah makbulkan doa kalian.

IKLAN

“Hai Zakaria, sesungguhnya Kami memberi khabar gembira kepadamu. Engkau akan memperoleh seorang anak yang bernama Yahya, yang sebelumnya Kami belum pernah menciptakan orang yang serupa dengan dia”. (Qs Maryam ayat 7).

Nabi Zakaria AS pun berkata, “Ya Tuhanku, bagaimana aku akan mendapatkan anak padahal istriku mandul dan aku (sendiri) sesungguhnya sudah mencapai umur yang sangat tua” (QS Maryam ayat 8).

Senyum selalu

IKLAN

Selalu bersangka baik

Insya lah hati tenang .

Kisah smlm di Istana Budaya di majlis artis bersama Mufti . Bidadari sy @puan_fazi_fuad , sdg hamil 7bln, setelah 10thn kami berumahtangga. Usia su sudah 50tahun dan bidadari saya 40thn .. bukan alasan utk terus berusaha. . Kalau baru 3 tahun, jgn terus mengeluh.. usaha.. . Ambil ibrah dari Kisah nabi Zakaria. Isteri Nabi Zakaria hamil ketika 80thn. . Dato CT dpt cahaya mata selepas 11thn berumahtangga. Katanya Afiyyah sudah 2 bln. Indahnya sabar. Cepat dan lambat .. semua rezeki ALLAH yang tentukan. Kita usaha, doa dan tawakal shj. . Kami doakan yang masih berusaha mendapat zuriat sendiri, semoga Allah makbulkan doa kalian. . "Hai Zakaria, sesungguhnya Kami memberi khabar gembira kepadamu. Engkau akan memperoleh seorang anak yang bernama Yahya, yang sebelumnya Kami belum pernah menciptakan orang yang serupa dengan dia". (Qs Maryam ayat 7). . Nabi Zakaria AS pun berkata, "Ya Tuhanku, bagaimana aku akan mendapatkan anak padahal istriku mandul dan aku (sendiri) sesungguhnya sudah mencapai umur yang sangat tua" (QS Maryam ayat 8). . Senyum selalu Selalu bersangka baik InsyaAllah hati tenang . #adamcorrie #adamfazi #ramadhan Sy memakai #kurtaSolehV3 by @mm_adamcorrie

A post shared by Adam Corrie (@adamcorrielee) on

Sesungguhnya tiada jalan pintas. Doa, usaha dan tawakal. Cepat atau lambat berserahlah pada Allah. Semoga ia menjadi penguat semangat kepada pasangan yang mendambakan kehadiran cahaya mata.

Sumber: Instagram Adam Corrie 

 

Lubuk konten untuk papa dan mama paling lengkap di seeNI. Pa&Ma kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI