Dihujung-hujung kehamilan sudah semestinya waktu yang paling sukar buat semua ibu hamil. Bagi pelakon dan usahawan, Wawa Zainal yang kini sedang menantikan kelahiran anak keempatnya mengakui kehamilannya kali ini agak sukar.

Malah semakin dekat dengan tarikh kelahiran, dia menjadi semakin penat.

Malah melalui Instagramnya, Wawa juga turut berkongsi mengalami kenaikan berat badan yang dialaminya berbanding kehamilan sebelum-sebelum ini.

Berkongsi cerita mengenai trimester ketiga kehamilannnya di Insta Story, Wawa turut menjawab persoalan peminat mengenai keadaan dirinya kini.

Malah Wawa juga turut berdepan masalah bengkak kaki yang kini dialaminya.

“Actually sangat penat, kaki dah bengkak, jalan pun dah tak larat sangat dah.

“Dulu ok, pregnancy ke-4 ni lain macam sebab dah masuk 3 series kot,” tulisnya berkongsi.

Malah kata ibu cantik ini lagi, dia kini mudah letih ditambah pula dengan kesibukan dirinya menguruskan pelbagai perkara sebelum melahirkan bayi keempatnya itu.

IKLAN

“Cepat sangat letih, dekat-dekat nak bersalin. Tapi tulah Wawa pun memang busy.

“Pagi malam ke sana sini. Kalau pagi -malam tu tak ada rest tak ada baring, perut dok mengeras. Baby suruh rest,” tulisnya berkongsi.

‘Tunggu hari’, mohon doa semua

Melalui Insta Storynya juga, kata Wawa dia kini hanya menunggu masa melahirkan dan memohon doa dari semua agar dipermudahkan kelahiran bayinya kali ini.

“Anytime soon, doakan ya. Kelmarin ingat baby keluar dah sebab sakit sangat.

IKLAN

” Tapi cuba slow talk dengan dia mama banyak kerja lagi,” tulisnya berseloroh.

Terkini, menerusi Instagram Aeril, Wawa dikhabarkan sudah pun berada di hospital. Semoga dipermudahkan urusan kelahiran bayi comel Wawa dan Aeril Zafriel kali ini.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by AERIL ZAFREL (@aeril_zafrel)

Menarik: Sesi Pembelajaran Interaktif, Anak Lebih Yakin Dengan Kelas Bahasa Inggeris di Novakid!

IKLAN

Nak bawa anak dekati alam dan jalan hujung minggu, jom ke Farm In The City.

Dah masuk hujung tahun ni, biasanya mama papa pasti buat persediaan anak-anak masuk ke sekolah. Apa yang patut kita nak buat supaya anak-anak tak kekok dan teruja nak ke sekolah?

Jom ikuti perkongsian ilmu bermanfaat dari Dr Tengku Putri Zainab Ab Malek (Pakar Perunding Pediatrik), Pn Nurul Sheriena Musa (Konsultan Perkembangan Kanak-kanak & Terapis Cara Kerja) serta sharing dari selebriti Yana Samsudin bagaimana dia melatih anaknya untuk belajar tiga bahasa.

Daftar di https://toko.ideaktiv.com/product/tip-a-z-anak-ready-ke-sekolah/

Mama jom rileks jap, klik link NI!

Jom daftar sebagai Moms To Be VIP Member kerana mama hamil akan mendapat pelbagai keistimewaan termasuk Pa&Ma E-Workshop PERCUMA. TAWARAN ISTIMEWA MINGGU INI bagi yang sign up sebagai Moms To Be VIP member akan dapat voucher membeli belah 9 Months. Klik https://toko.ideaktiv.com/product/moms-to-be-vip-member/ untuk join.

Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti atau event yang dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents)