Bakal menimang cahaya mata kelima tidak lama lagi, Datin Seri Shahida berkongsi perasaannya apabila anak keempat, Yusoff Al Qardawi seolah-olah belum puas bermanja lagi memandangkan akan menerima adik dalam jarak yang dekat.

Shahida yang kini hamil 8 bulan juga turut menyatakan akan berhenti mengandung sebelum usia 35 tahun untuk memberikan fokus sepenuhnya dalam membesarkan anak-anak.

“Mungkin sekarang saya rasa agak penat sikit memandangkan anak-anak masih kecil dan perlukan perhatian serentak. Tapi lepas ni fasa saya berikan pula tumpuan untuk mereka membesar.

Dia turut mengakui Yusoff masih lagi tak puas bermanja dan apabila difikirkan rasa kasihan kerana bezanya hanya setahun dengan bayi yang sedang dikandungkannya.

Yusoff happy bila dekat dengan mama. Kesian Yusoff tak lama lagi nak dapat adik, tak puas nak manja.

IKLAN

Ramai-ramai anak ni yang paling dekat saya bersalin beza setahun je….kenapa dekat?? Sebab saya dah target last saya akan bersalin sebelum umur saya 35 tahun…lepas ni nak fokus besarkan anak-anak je.

Malam-malam Yusoff tidur dengan saya. Nanti ada adik pun sama jugalah tidur sekali dengan adik dan mama. Sebab pagi-pagi wajib gomol dia sebab dia akan bangun dan terus senyum……sambil sebut nak tengok na na na (didi & friend)😇😇

Harap anak lelaki sulung dapat jaga hubungan adik beradik

Shahida yang mempunyai anak lelaki sulung iaitu Ammar turut mengharapkan anak lelakinya itu mampu mengemudi dan membimbing adik-adik yang lain suatu masa nanti.

Suatu hari mama dan abah akan meninggalkan dunia ni. Ammar kena jadi contoh yang terbaik mengemudi keluarga menjaga hubungan adik beradik.

Sentiasalah sehati sejiwa sampai dewasa. Jangan gaduh-gaduh sampai putus silaturrahim. Apa juga yang terjadi berbalik la pada Allah SWT. Insya-Allah dia adalah sebaik-baik penjaga dan pelindung.

Sumber: Ig Datin Shahida