Ramai yang tahu, sejak dari bayi lagi, hubungan antara anak Datuk Seri Siti Nurhaliza, Siti Aafiyah dengan bekas pengasuhnya, Dayah Zubit begitu akrab sekali. Mana taknya, sejak Aafiyah lahir, Datuk Siti dan suami, Datuk Khalid, dah beri tanggungjawab pada Dayah untuk menjaga anak sulung mereka.

Namun tahun lalu, selepas usia Aafiyah 3 tahun, Dayah mengambil keputusan mengakhiri zaman bujangnya dengan pemain bola sepak pasukan Terengganu FC, Mohammad Ridzuan Razali.

Selepas bergelar isteri, Dayah terpaksa buat pilihan mengundurkan dirinya daripada tanggungjawab sebagai pengasuh Aafiyah untuk tinggal bersama suami di Terengganu.

Bagaimanapun, baru-baru ini dalam satu video yang dimuatnaik di Instagram Aafiyah Khalid, memaparkan aksi Aafiyah melepaskan kerinduan pada Dayah. Setelah sekian lama tak berjumpa, nampaknya Aafiyah begitu manja sekali dengan Kak Dayah.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aafiyah Khalid (@aafiyahkhalid)

Aksi Aafiyah yang menyuap kakak Dayah biskut dan mencium pipi nampak dia begitu sayang. Jelas terpancar di wajah Aafiyah keikhlasan dari hati kecilnya.

Manja sangat Aafiyah dengan kakak Dayah. Walaupun tak pandai lagi nak luah rasa rindu, melalui tindakan spontan itu dah mengambarkan Aafiyah rindu.

IKLAN

Perkongsian itu telah mendapat lebih 14 ribu tanda suka daripada peminat. Touching sungguh tengok aksi mereka berdua.

“Sayang sungguh dia kat pengasuhnya. Kakak yang jaganya penuh kasih sayang. Sebab tu Aafiyah sayang sangat.”

“Comel dua-dua. Dah lama nak tengok Aafiyah dan Dayah bersatu balik.”

IKLAN

“Mesti Aafiyah rindu sangat dengan kakak Dayah tu.”

“Budak-budak rindu tu tak boleh keluar dengan kata-kata..”

Manjanya Aafiyah, dapatlah lepas rindu kejap. Rindu nak tengok kak Dayah dengan Aafiyah together lagi.

IKLAN

Nampak pandangan Aafiyah pada Dayah pun dah tau dia rindu sangat, so sweet.

Kredit: IG Aafiyah Khalid

Tak sabar tunggu baby lahir, nak persiapkan mental dan fizikal sebelum si manja lahir nanti. Mahu belajar segalanya tentang ilmu persediaan urus bayi selepas lahir? Jom sertai E-Workshop Pa&Ma: Misi Mama Sambut Baby! Daftar sekarang di https://toko.ideaktiv.com/product/pama-e-workshop-misi-mama-cantik-sihat/

(Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti yang dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents) atau channel Telegram Pa&Ma (https://t.me/majalahpama) sekarang!)