Dalam trimester akhir kandungan, pelakon dan pengacara, Elly Mazlein kini hanya menunggu masa untuk melahirkan bayi lelakinya pada bila-bila masa sahaja.

Malah sebelum ini pun, Elly memberitahu dia dah pun bercuti bersalin dan kini banyak berehat di rumah sementara menunggu kelahiran baby Haider.

Terbaru di instagramnya, Elly memuat naik satu video menunjukkan anak perempuan sulungnya, Puteri Sara Sefhia sedang mengurut lembut kakinya yang sembab dan membengkak itu.

Menurut Elly, dia ada cakap yang kakinya sakit, tak sangka pula anak perempuannya itu terus mengambil besen berisi dan memintanya merendam kaki dalam air sambil mengusap lembut dengan sabun.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 💋SaraAzlan💋 (@iamellymazlein)

“Anak mama suka buat mata mama masuk cili..Mama cakap, kaki mama sakit, lalu Spa pun dibuka oleh Manja Sara Sefhia la dikkkkk..Love u Manja Papa Mama.”

Nampak sangat matang dari usianya kakak Sara Sefhia ini. Mungkin juga kakak faham keadaan mama dan tak sabar nak tunggu adik baby keluar nanti.

IKLAN

Apa yang terharunya, ketika Elly mengucapkan terima kasih pada Sefhia, lembut saja suara Sefhia membalas ‘you’re welcome’ dan ‘i love you too’.

Video yang dikongsikan oleh Elly itu mendapat reaksi dari peminatnya dan semua memuji kematangan Sefhia yang nampak bertanggungjawab dan penyayang.

Sejuk perut mama mengandung dapat anak yang penyayang seperti Sefhia. Kita tengok pun rasa terharu sebab pandai layan mama.

“Macam masih baru tengok kaki mama tu berstokin masa di wad lepas lahirkan awak  dulu. Sekarang dah boleh berbakti untuk mama. Moga Allah memberkati dan memayungi mu hingga syurga Sara..”❤️

“Bagusnya anak bertuah..”

IKLAN

“Tengok tangan pun jadi laa, macam dah besar sangat, matang betul..”

Sebelum ini, ketika kandungannya 35 minggu, Elly dah dimasukkan ke wad apabila mula menunjukkan tanda kontraksi. Setelah ke hospital, doktor buat pemeriksaan, bayi mula bertenang dan dibenarkan pulang ke rumah.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 💋SaraAzlan💋 (@iamellymazlein)

Elly meminta orang ramai doakannya agar dapat melahirkan bayi lelakinya itu cukup bulan dengan selamat.

Kredit: IG Elly Mazlein

IKLAN

**Dapatkan barangan keperluan bayi pada harga yang sangat berbaloi di sini

Peranan ibu ayah dalam kehidupan anak-anak sangat besar. Setiap apa yang kita sediakan untuk anak menentukan masa depan mereka. Itulah sebabnya kita dianggap seperti SUPERHERO pada mereka. Dengan hanya RM20, banyak ilmu yang akan mama papa dapat. Yang paling best, akan dapat AKAUN SSPN secara automatik!

Untuk mendaftar, klik https://toko.ideaktiv.com/product/webinar-detik-indah-bersama-si-manja/

(Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa &alli diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti or event dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/parents)