Ibu mana yang sanggup melihat anaknya sakit. Pastinya setiap ibu terlalu rindukan anak kembali aktif dan sihat macam selalu. Bagi instafamous, Aisyah Hijanah yang kerap berkongsi ilmu-ilmu yang cukup bermanfaat untuk wanita, dia reda bila mana anak sulungnya disahkan positif Covid-19.

Aisyah berkongsi perkhabaran itu menerusi Instagramnya semalam. Kata Aisyah lagi, dia bersyukur bila mana Allah mudahkannya dalam banyak perkara ketika dilanda ujian itu.

“Semalam balik dari Langkawi, terus buat saliva test. Alhamdulillah negatif. Then ambil Khadeejah dari rumah family sebab dah seminggu lebih duduk sana. Family pun baru tahu ada yang positive covid dalam rumah. Ambil Khadeejah, takut berjangkit.

“Then terus ke @kumpulan_megaklinik_zahran dekat Bangi untuk swab test. Pagi tadi dapat info Khadeejah positif covid.

“Terus Aisyah & Alif berjauhan sebab Alif nak kena urus company & tambah pula banyak nak launching. Cthnya planner @hijanahbooks , new product @hijanahcareofficial, boutique launching @hijanahofficial . Semuanya tarikh bulan 10 ni.

“Dr datang rumah check Khadeejah. Alhamdulillah tak teruk sangat. Cuma Khadeejah menangis kuat bila berak sebab dia dah melecet. Kerap cirit birit sampai melecet. Setiap kali mandi atau berak mesti menjerit,” kongsinya.

IKLAN

Anak jadi lemah dan banyak menangis
Malah kata Aisyah lagi menerusi video TikTok yang dikongsikannya, dia teramat rindukan anaknya yang aktif dan aktif seperti selalu.

“Daripada selalu aktif dan ceria, berubah jadi banyak menangis dan lemah.

“Doktor kata syukur Khadeejah tak teruk. Mata tak bengkak, tekanan darah pun baik cuma kerap cirit birit.

“Rindu nak tengok dia berjalan, merangkak sini sana dan kacau orang macam selalu.

IKLAN

“Doakan Khadeejah ya semua! Jangan lupa support Mummy & Daddy Khadeejah juga ya! Doakan kami sekeluarga. It’s tough but Alhamdulillah Allah mudahkan banyak benda,” kongsinya.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by AISYAH HIJANAH (@aisyahhijanah)

Semoga yang baik-baik sahaja buat Khadeejah dan cepat-cepat sembuh untuk kembali ceria dan aktif macam selalu.

IKLAN

Menarik: Lagi Takut Bawa Anak Ke Shopping Mall, Tak Bimbang Hantar Anak Sekolah, Yatt Hamzah Syukur Tengok Anak Happy

Peranan ibu ayah dalam kehidupan anak-anak sangat besar. Setiap apa yang kita sediakan untuk anak menentukan masa depan mereka. Itulah sebabnya kita dianggap seperti SUPERHERO pada mereka. Dengan hanya RM20, banyak ilmu yang akan mama papa dapat. Yang paling best, akan dapat AKAUN SSPN secara automatik!

Untuk mendaftar, klik https://toko.ideaktiv.com/product/webinar-detik-indah-bersama-si-manja/

Mama jom rileks jap, klik link NI!

Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti atau event yang dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents)