Siap yang tidak mahu memberikan yang terbaik buat anak-anak yang masih kecil. Sebolehnya apa sahaja yang diinginkan anak tetap mahu dipenuhkan mak dan ayah sebaiknya.

Bagi Fad Bocey dan isterinya, Syaheera Abd Rahman, sebolehnya mereka mahu memberikan yang terbaik buat anak-anak biar anak menyimpan kenangan masa indah mereka di waktu kecil.

Berkongsi video sambutan hari jadi anak ketiga mereka, Mishal Aminah melalui Instagramnya, isteri kesayangan Fad Bocey, berkongsi cara dia dan suami meraikan anak-anak.

“Kenapa mommy simpan sini? Sebab if one day mommy takda hopefully social media ni masih ada untuk anak-anak mommy tengok momments korang membesar.

“Selalu cakap dengan daddy, macam mana you raikan mommy, macam tu you kena raikan anak-anak. Rezeki kita Allah alirkan melalui diorang,” kongsinya.

Malah kata Syaheera lagi, dia dan Fad juga turut sama mengamalkan doa beramai-ramai bersama anak-anak setiap kali solat. Biar mereka tahu pentingnya usaha dan tawakal serta berdoa pada Allah.

Pun begitu katanya lagi, biarpun mampu, dia dan Fad tidak pernah mengajar anak hidup mewah. Cukup sederhana tetapi meraikan bila waktu-waktu istimewa.

IKLAN

“Berapa kali kami perlukan sesuatu kami mintak anak-anak angkat tangan doakan untuk mommy daddy. If mommy dalam masalah pun mommy cakap anak-anak tolong doakan mommy. Doa anak tiada hijabnya.

“Kami tak mewahkan depa tapi kami selalu nak usahakan bagi sesuatu untuk anak-anak sebab mommy daddy bukan dari keluarga senang.

“Kami pernah ada kat tempat selalu teringin apa-apa kami mintak dekat parents. Jadi bila mampu macam sekarang, kami cuba tunaikan apa impian anak-anak. Bukanlah kaya tapi cukup untuk anak-anak mommy daddy.

IKLAN

“Semoga anak-anak mommy jadi anak yang baik dunia akhirat. Moga kalian dalam lindungan Allah SWT,” kongsinya lagi.

 

Menarik: Sesi Pembelajaran Interaktif, Anak Lebih Yakin Dengan Kelas Bahasa Inggeris di Novakid!

Nak bawa anak dekati alam dan jalan hujung minggu, jom ke Farm In The City.

IKLAN

Dah masuk hujung tahun ni, biasanya mama papa pasti buat persediaan anak-anak masuk ke sekolah. Apa yang patut kita nak buat supaya anak-anak tak kekok dan teruja nak ke sekolah?

Jom ikuti perkongsian ilmu bermanfaat dari Dr Tengku Putri Zainab Ab Malek (Pakar Perunding Pediatrik), Pn Nurul Sheriena Musa (Konsultan Perkembangan Kanak-kanak & Terapis Cara Kerja) serta sharing dari selebriti Yana Samsudin bagaimana dia melatih anaknya untuk belajar tiga bahasa.

Daftar di https://toko.ideaktiv.com/product/tip-a-z-anak-ready-ke-sekolah/

Mama jom rileks jap, klik link NI!

Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti atau event yang dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents)