Sedangkan lidah lagikan tergigit, ini pula suami isteri. Antara perumpamaan yang menunjukkan keadaan ‘panas sejuknya’ perhubungan suami isteri.

Boleh dikatakan dalam perkongsian perhubungan suami isteri, mesti ada rasa tidak puas hati yang terpendam menunggu masa untuk diluahkan atau perasaan marah dan kecil hati apabila tercuit sedikit perasaan akibat kata-kata yang keluar dari bibir pasangan.

Ada pendapat mengatakan, tidak mengapa sekiranya pergaduhan itu dikatakan ‘gaduh-gaduh manja’, perkara seperti ini dapat mengeratkan hubungan dan membantu melahirkan perasaan yang telah lama terpendam.

Pengikat Sayang Suami Isteri Amalkan Bacaan Al-Fatihah, Al-Ikhlas, Ya Latif & Selawat

Bagaimanapun pasangan dinasihatkan agar mengelakkan berlakunya pertengkaran hebat hingga menyebabkan perasaan amarah bertambah membara.

IKLAN

Tidak kurang juga rumah tangga yang runtuh akibat gagal mengawal ‘gaduh-gaduh manja’ ini daripada terus merebak dan mengeruhkan lagi hubungan.

Bagi pasangan yang mempunyai anak, kena fikirlah kesan jangka masa panjang. Jangan jadikan anak sebagai mangsa dan apa salahnya dua-dua bertolak ansur dan sentiasa memahami satu sama lain.

IKLAN

Bagi pasangan suami atau isteri yang selalu ‘rasa panas’, ambilkan air suam letakkan garam secubit dalam minuman suami atau isteri tersebut.

Baca Al Fatihah 3x
Al Ikhlas 3x
Baca Surah Yusof ayat 1-6
Ya Latif 7x
Dan selawat 7x

IKLAN

Pengikat Sayang Suami Isteri Amalkan Bacaan Al-Fatihah, Al-Ikhlas, Ya Latif & SelawatSelepas itu bagi suami atau isteri minum, buat setiap hari insya-Allah jika sebelum ni suami atau isteri baran, akan kurang barannya.

Artikel Lain [Nak Anak Cerdik & Petah, Masa Bawah 18 Bulan Ibu Ayah Rajin-Rajinlah Melayan]

Hubungan itu akan jadi lebih mesra dan rapat. Sebaiknya buat setiap pagi dan sebelum tidur. Buat dengan yakin, ikhlas insya-Allah pasti dipermudahkan..Aamin. Silakan Share

Sumber: Pusat Perubatan Islam Al-mujahidin

Lubuk konten untuk papa dan mama paling lengkap di seeNI. Pa&Ma kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI