Susulan arahan kerajaan yang mewajibkan pemakaian pelitup muka setiap kali keluar rumah sememangnya adalah satu tindakan wajar bagi mencegah penularan Covid-19 yang semakin membimbangkan.

Bukan sekadar mengenakan denda semata-mata, bahkan kerajaan mahu seluruh rakyat sedar bahawa dengan pemakaian pelitup muka disamping mengamalkan SOP, jangkitan yang melanda seluruh dunia ini dapat dicegah dari terus merebak.

Kumpulan Media Karangkraf menerusi anak syarikatnya, Karangkraf MedICare Sdn.Bhd tidak terkecuali mengeluarkan pelitup muka buat seluruh masyarakat. Menariknya tidak hanya dijual pada harga cukup berbaloi untuk dimiliki, paling utama pelitup muka yang dihasilkan ini diperbuat mengikut spesifikasi dan standard yang diiktiraf melindungi dari pelbagai bakteria.

Pagi ini, pelitup muka yang dihasilkan oleh Karangkraf MedICare Sdn Bhd ini sudah pun mula dijual menerusi talian. Menurut Pengarah Urusan Kumpulan Media Karangkraf, Datuk Dr Hussamuddin Yaacub, pelitup muka yang dihasilkan oleh Karangkraf MedICare ini adalah tanda keprihatinannya dalam membantu masyarakat.

“Pelitup muka yang dihasilkan ini merupakan salah satu usaha Karangkraf untuk membantu masyarakat. Bila mana pelitup muka dijual dengan harga RM2 sekeping dan diturunkan harga menjadi RM1.50 semasa PKP dahulu, saya terpanggil untuk menghasilkan pelitup muka sendiri dan lakukan sesuatu untuk bantu masyarakat.

“Dulu- dulu seingat saya masa ada SARS setiap kali ke luar negara saya beli mask RM7 sekotak. Bila PKP, dijual dengan harga RM2 sekeping saya rasa tidak patut berlaku.

“Malah banyak orang jual mask dengan kualiti yang teruk tapi dijual dengan harga tinggi. Jadi saya buat kajian untuk buat mask terbaik dan menepati piawaian dan kami pastikan jual mask lebih murah dan paling penting bersih kepada masyarakat,” katanya berkongsi.

IKLAN

Produk Menepati Standard, Suci & Bersih 
Berbanding pelitup muka dari China yang dijual lebih murah tetapi tidak pasti akan kebersihan dan cara pembuatannya yang tidak menepati piawaian, adalah lebih wajar kita memilih satu produk yang diyakini.

Pelitup muka ini dihasilkan daripada tiga lapisan yang terdiri daripada PP-Non-Woven, Melt Blown Filter yang diimport dari Jepun serta lapisan Soft Absorbent Non Woven yang pastinya membuatkan pemakaian cukup lembut dan selesa.

Ia pastinya berkeupayaan menapis bakteria melebihi 98% malah sedang dalam proses mendapatkan sijil ISO 13485: 2016 Medical Device. Malah lapisan Melt Blown ini juga berkeupayaan menapis segala partikul, zarah dan juga virus. Jadi pastinya anda lebih selamat.

Pelitup muka Karangkraf setakat ini telah mencapai standard ujian parameter EN14683:2019. Ujian yang dijalankan oleh Eurofins Lab ini membuktikan pelitup muka Karangkraf Medicare mencapai tahap penapisan tinggi dengan BFE ≥98% dan PFE ≥95%, sekali gus melayakkan pelitup muka yang dihasilkan mencapai gred ‘MEDICAL’.

Tagline ‘Suci dan Bersih’ diguna pakai sebagai langkah bagi memperkuatkan lagi jenama pelitup muka Karangkraf Medicare. Malah, Karangkraf Medicare diperakui mempunyai ruang pembuatan yang bersih dan terjamin dari segi pembuatannya.

Satu hal yang patut diketahui oleh semua, pelitup muka hebat ini juga dihasilkan di sebuah ‘clean room’ yang dijamin tahap kebersihannya. Jadi tidak perlulah merasa was-was akan penggunaannya.

2 Pilihan Terbaik!
Jadi untuk mama papa yang mungkin terpaksa keluar rumah atas tuntutan kerja dan sebagainya, kena pastikan anda memilih pelitup muka dengan kualiti terbaik. Bermula hari ini, 26hb Oktober 2020, pihak Karangkraf secara rasminya akan membuka ‘link’ pembelian pelitup muka Karangkraf & Karangkraf Plus di www.karangkrafmall.com.

 

1. Pelitup muka Karangkraf
– Mengandungi 30 keping/kotak
– Terdapat 6 pilihan ‘design’ kotak.

2. Pelitup muka Karangkraf Plus
– Mengandungi 10 keping/kotak
– Disertakan bersama 10 keping HYGIENE CASE. Setiap ‘face mask’ dipek dengan teliti di dalam HYGIENE CASE yang berasingan.
– Juga mempunyai 6 ‘design’ kotak dan 6 ‘design’ HYGIENE CASE yang berbeza.
– ‘Design’ HYGIENE CASE diberi secara rawak dalam setiap kotak Karangkraf Plus.

Boleh nampak bezanya? Jangan risau, kualiti pelitup muka bagi Karangkraf dan Karangkraf Plus adalah sama. Yang berbeza adalah HYGIENE CASE di dalam kotak Karangkraf Plus.

Tujuan HYGIENE CASE ini ialah bagi membantu anda menyimpan pelitup muka dengan betul dan terjamin kebersihannya, serta mengurangkan risiko anda daripada terkena virus berbahaya.

Jom dapatnya segera!