Sebut sahaja keju, anak-anaklah orang yang paling teruja. Semua makanan mahu digabungkan dengan keju. Sedap dan lemaknya terlebih.

Apa kata kali ini cuba Cheesy Egg Toast pula untuk anak-anak. Senang sangat nak buatnya. Jom cuba resipi perkongsian superdaddy, Khairul Abdullah.


Moh ler kita bersarapan dengan roti yang dibakar bersama telur dan keju ini. Bahan pun ringkas jer, nak buat pun mudah yakmat. Paling penting, so sedap.

Jom buat Cheesy Egg Toast pagi ni.

Bahan-bahan yang kena ada:
1 keping roti.
1 biji telur gred C kalau boleh sebab nak yang kecik jer. Gred A nanti melimpah.
Sedikit cheese apa sahaja yang ada.
Sedikit sapuan mentega/marjerin apa sahaja yang ada.
Sedikit garam dan lada hitam secukup rasa.

1. Tekan bahagian tengah roti biar tenggelam dan membentuk kawah dan sapukan butter/marjerin/spread tadi di sekeliling permukaan roti.

IKLAN

2. Pecahkan telur di tengah-tengah roti danmasuk ke dalam kawah tadi kemudian taburkan garam, lada hitam dan juga cheese di atas dia.

3. Masukkan ke dalam air fryer pada suhu 180degree selama 10 minit.

IKLAN

Siappp.

Aishhh, aku selagi cheese tu tak habis dalam peti, habis segala resepi bercheese aku akan buat. Korang sabarlah yer.

#superdaddy

Beli Khind 3.5 Air Fryer Di Sini

IKLAN
Khind 3.5 Air Fryer

 

Menarik: Resipi Mudah Kek Coklat Hanya Guna Sukatan Cawan, Kukus Sahaja, Memang Moist & Sedap

KELAS ONLINE BREASTFEEDING PERCUMA dengan daftar Pa&Ma BF VIP Eksklusif member! Hanya RM20 sahaja. Daftar https://toko.ideaktiv.com/product/pama-bf-vip-eksklusif/

Mama jom rileks jap, klik link NI!

Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti atau event yang dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents)