Sebut sahaja cocktail sudah terbayang kepekatan kuah cocktail dengan campuran buah-buahan yang manis dan sedap. Rupanya penambahan satu bahan ini, iaitu whipping krim boleh menjadikan bancuhan cocktail kita bertambah lemak.

Nak tahu macam mana nak sediakan cocktail sedap dan padu. Jom cuba resipi perkongsian En Hafidz Idris. Memang power!


Resepi rahsia ni dah hampir 7 keturunan dalam simpanan.
Hari ni saya berbesar hati nak bongkarkan rahsia resepi cocktail ni untuk semua.

Cocktail 7 keturunan.
Bahan dan cara cara baca dan tengok sendiri. Sila focus. Susah nak buat ni.

Nota kaki
Ni sebenarnya resepi kawan saya Linda martopo.

Tapis dan buang semua air buah dalam tin tu. Air dia tak sedap. Nanti jadi masam. Ntah ye ntah tidak aku ni haha.

IKLAN

7 keturunan saya memang guna susu cap Carnation ni je kalau nak buat cocktail ni. Tuang habis. Nak banyak kuah buh 2 tin.

Whipping cream kotak kecik je. Kawan saya ajar buh semua 1 kotak. Ni penting. Kalau tak ada ni memang kurang kick dia kata.

Susu pekat setengah tin. Rasa la sendiri ikut selera kemanisan wajah masing masing.

IKLAN

Nata de coco. Guna air dia jangan buang. Ni bekas sedang je. Saya guna semua.

Lupa nak ambil gambo laici. Air laici kalau nak guna buh sikit je. Jangan buh semua. Tapi buah laici guna semua. Ceduk masuk cawan buh ais, siap la.

Isteri saya cakap “abang sedapnya. Pandai abang buat”. Saya tersipu sipu malu. Merah muka. Hihihi.

Beli Pure N Fresh Hand Blender Di Sini

IKLAN
Pure N Fresh Hand Blender Set

 

Menarik: Red Velvet Cheese Brownies Untuk Birthday Boy, Memang Superb, Saiz Pun Comel!

Peranan ibu ayah dalam kehidupan anak-anak sangat besar. Setiap apa yang kita sediakan untuk anak menentukan masa depan mereka. Itulah sebabnya kita dianggap seperti SUPERHERO pada mereka. Dengan hanya RM20, banyak ilmu yang akan mama papa dapat. Yang paling best, akan dapat AKAUN SSPN secara automatik!

Untuk mendaftar, klik https://toko.ideaktiv.com/product/webinar-detik-indah-bersama-si-manja/

Mama jom rileks jap, klik link NI!

Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti atau event yang dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents)