Sesekali apa kata kita cuba air hebat ala kayangan pula untuk raikan anak-anak yang berpuasa petang ini. Resipi Mango Shake Leleh ini antara yang boleh dicuba di rumah. Mana tidaknya, rasa hebatnya pasti buat anak-anak teruja.

Air tangan, Pn Norliza Razali dengan gabungan susu dan aiskrim vanila buat mango shake leleh ni begitu hebat rasanya. Jom cuba. Memang sedap!


Baiklah. Kak Liza lagi sekali bagi resepi Mango Shake Leleh ni untuk hangpa na. Semoga bermanfaat. Ampun maaf mana yang terliuq tu.

Resepi Simple Mango Shake Leleh Matpet

IKLAN

Bahan-bahan:
Susu segar (wajib na)
Mangga masak (nak sedap boh banyak sikit untuk kita blander)
(sediakan pelam/mangga potong dadu untuk setiap hidangan)
Air
Susu pekat
Susu cair
Ais krim vanilla
Ais secukupnya
Sunquick perisa mangga -kak liza guna brand sunquick sebab memang sedap lah

 

Blend semua skali dan adjust rasa masam manis & lemak. Siap untuk di hidang dengan buah mangga potong.

IKLAN

Nak sedap lagi letak la aiskrim vanilla.

Tapi dalam shake tadi memang ada letak dah ais krim vanilla.

IKLAN

Jangan lupa sentiasa senyum.. inshaAllah bertambah sedap.

Baca: Tak Keluar Rumah Pun Ibu Risau Kesihatan Anak, Ini Apa Yang Boleh Dibuat

Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti atau event yang dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents)