Proses kehamilan memang sesuatu yang indah namun tak semudah yang di sangka. Begitulah perkongsian daripada pemilik jenama pakaian muslimah terkenal, Leeyana Rahman atau mesra dipanggil Yana Lee.

Usahawan terkenal ini berkongsi cabaran kehamilan dan dalam masa yang sama terpaksa melaksanakan tugas dalam menjalankan perniagaanya walaupun sedang hamil.

“Kesian isteri, mengandung bawak perut kehulu kehilir cari rezeki, berperang dengan morning sickness, tambah pulak sakit sakit tulang belakang, nikmat tidur ditarik and bergelut dengan emosi yang tak menentu.

Yana kini hamil anak kedua menitipkan pesanan kepada lelaki yang bakal bergelar bapa tidak lama lagi agar lebih menghargai pengorbanan isteri.

IKLAN

“So hargai lah isteri anda”

Dia juga turut berkongsi pengalaman mengalami ‘morning sickness’ selama hampir 2 bulan dan terpaksa berehat di rumah sahaja.

“Alhamdulillah, 2 bulan terperuk di rumah. Akhirnya boleh hirup udara luar”

IKLAN

Rata-rata warga maya bersetuju dengan pendapat Yana dan memberikan nasihat buat semua agar lebih menghargai pengorbanan isteri dan ibu.

syahiraisyah22
Itu la pergorbanan seorang ibu pahala besar . Sayangi la isteri2 anda 😢

syifaa_shrekk
betoi.hargai isteri anda haha

Kredit: Yana Lee

IKLAN

(Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti or event dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents)

Dah masuk hujung tahun ni, biasanya mama papa pasti buat persediaan anak-anak masuk ke sekolah. Apa yang patut kita nak buat supaya anak-anak tak kekok dan teruja nak ke sekolah?

Jom ikuti perkongsian ilmu bermanfaat dari Dr Tengku Putri Zainab Ab Malek (Pakar Perunding Pediatrik), Pn Nurul Sheriena Musa (Konsultan Perkembangan Kanak-kanak & Terapis Cara Kerja) serta sharing dari selebriti Yana Samsudin bagaimana dia melatih anaknya untuk belajar tiga bahasa. Daftar di https://toko.ideaktiv.com/product/tip-a-z-anak-ready-ke-sekolah/