Hilang kata-kata dan boleh bayangkan kesakitan bayi itu yang diperlakukan tanpa perikemanusiaan sehingga meninggal dunia. Boleh bayangkan kesedihan ibu bapa bayi itu saat dapat tahu kejadian sebenar ini.

Menurut laporan Sinar Harian, bayi yang maut di rumah pengasuhnya di Kelana Jaya pada 27 April lalu dipercayai telah diliwat suami kepada pengasuh.

Bayi berada dalam bilik tidur bersama suami pengasuh

Ketika kejadian, mangsa dikatakan berada dalam bilik tidur bersama suspek lelaki manakala suspek wanita (pengasuh) sedang menyapu di luar kediaman mereka.

Ketua Polis Daerah Petaling Jaya, Asisten Komisioner Mohamad Fakhrudin Abdul Hamid berkata, pemeriksaan dijalankan oleh seorang seorang pegawai perubatan di Hospital Sungai Buloh ketika mangsa dibawa ke sana mendapati mangsa telah meninggal dunia dan terdapat kesan pendarahan dan kecederaan di bahagian dubur.

IKLAN

“Ketika itu, mangsa dibawa dalam keadaan tidak sedarkan diri oleh seorang lelaki yang mengaku sebagai pengasuh.

“Pemeriksaan lanjut mendapati terdapat kesan cedera pada dubur bayi berkenaan yang dipercayai telah diliwat,” katanya.

Beliau berkata demikian pada sidang akhbar di Ibu Pejabat Polis Daerah Petaling Jaya,  Selasa.

Kesan lebam di mulut dan koyakan bahagian dubur

IKLAN

Menurutnya, hasil bedah siasat turut mendapati terdapat kesan koyakan di bahagian dubur mangsa.

“Hasil bedah siasat terhadap bayi tersebut mendapati terdapat kesan lebam di bahagian mulut dipercayai ditekup menggunakan tangan.

IKLAN

“Selain itu, terdapat juga beberapa kesan koyakan di bahagian dubur mangsa dipercayai akibat benda tumpul,” katanya.

Sebelum ini, seorang bayi lelaki maut dipercayai dibunuh oleh pengasuhnya dalam kejadian di sebuah rumah di Kelana Jaya pada 27 April lalu.

Kredit: Sinar Harian

(Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti or event dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparent)