Allah Maha Mengetahui Segalanya. Setiap yang berlaku jadi rahsiaNya. Sama juga situasi yang dilalui oleh Ainul Mardhiah yang kini dilaporkan dalam keadaan sangat tidak memuaskan.

Perkara ini disahkan bapanya, Ahmad Safiuddin, menerusi Facebooknya hari ini.

Menurut Ahmad Safiuddin, Ainul Mardhiah, 4, diberi bantuan pernafasan dan ditidurkan semula bertujuan untuk merehatkan badan serta otaknya daripada demam sawan berulang.

“Saya Dah Halalkan Anak Saya.” Ainul Diberi Bantuan Pernafasan, Ditidurkan Kali Ke-2

“Ainul nampak penat sangat selepas diserang sawan panas banyak kali.

“Hari ini, biarlah dia berehat. Saya doa semoga Allah bukakan jalan dan bimbing doktor cari punca masalahnya.

“Doktor semua sedang berusaha keras mencari jalan rawatan yang terbaik, saya menyaksikannya. Kakak-kakak misi (jururawat) pun semua jaga Ainul dengan baik,” luahnya.

“Saya Dah Halalkan Anak Saya.” Ainul Diberi Bantuan Pernafasan, Ditidurkan Kali Ke-2

IKLAN

“Kita usaha, kita doa…”

Menurut Ahmad Safiuddin, dia reda dan menerima ketentuan Ilahi dan apa juga kemungkinan terhadap anaknya.

“Kita usaha, kita doa dan akhir sekali, kita kena sedar bahawa Allah jualah pemilik segala kesembuhan dan kesihatan.

“Dia (Allah) kalau nak bagi, tidak ada satu tangan pun boleh halang. Begitu juga jika Dia (Allah) nak tarik nikmat nikmat yang ada dalam hidup kita hari ini.

“Saya reda dan saya dah halalkan anak saya. Apa yang bakal berlaku, saya percaya itulah yang terbaik dari-Nya,” kongsinya.

Menerusi hantaran terdahulu, Ahmad Safiuddin memaklumkan doktor terpaksa buat prosedur yang sama seperti hari pertama Ainul Mardhiah dimasukkan ke wad disebabkan kuman minggu lalu.

“Malam tadi Ainul sawan berulang kali. Demam dia tinggi cecah 40 Celsius. Saya kira ainul sawan malam tadi lebih daripada 10 kali. Saya tak sanggup tengok dia. Ainul, walid rindu Ainul,” katanya.

IKLAN

“Saya Dah Halalkan Anak Saya.” Ainul Diberi Bantuan Pernafasan, Ditidurkan Kali Ke-2

Perkongsian itu meruntun hati netizen dengan rata-ratanya mendoakan Ainul Mardhiah dan memohon Ahmad Safiuddin bersabar dengan ujian Allah

Kita sama sama berdoa adik Ainul pulih seperti biasa. Adik Ainul terus kuat. Semoga Allah memberi kesembuhan pada sakit Ainul dan dipermudahkan segala urusannya.

Pada 1 Ogos lalu, Ainul Mardhiah dilaporkan berada dalam keadaan kritikal.

Berita itu dikongsikan oleh ibunya, Nurul Erwani Zaidi, 27, menerusi platform Instagram (IG) miliknya yang memaklumkan kanak-kanak berkenaan sedang tenat dan menerima rawatan di Unit Rawatan Rapi Pediatrik (PICU) sebuah hospital.

“Saya Dah Halalkan Anak Saya.” Ainul Diberi Bantuan Pernafasan, Ditidurkan Kali Ke-2

IKLAN

Dua hari kemudian, bapanya, Ahmad Safiuddin menerusi hantaran di Fb memaklumkan keadaan Ainul Mardhiah lebih baik dan tidak lagi kritikal.

Ahmad Safiuddin memaklumkan anaknya ketika itu direhatkan serta memerlukan sokongan ventilator di PICU.

Derita dialami Ainul Mardhiah pernah mendapat perhatian banyak pihak termasuk daripada pelatih pakar bedah warga Malaysia, Dr Nur Amalina Che Bakri yang membantunya menjalani pembedahan di London, United Kingdom bagi membuang tumor seberat 200 gram daripada mulutnya pada 2019.

Kredit: FB Ahmad Saifuddin & Metro

Sikit-sikit, lama-lama jadi bukit. Ayuh, belajar cara didik anak untuk menyimpan sejak mereka kecil. Daftar sekarang di https://toko.ideaktiv.com/product/ajar-anak-simpan-duit/

“Saya Dah Halalkan Anak Saya.” Ainul Diberi Bantuan Pernafasan, Ditidurkan Kali Ke-2

Untuk lebih banyak info terkini jom sertai Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents) atau channel Telegram Pa&Ma (https://t.me/majalahpama)