Pernah keguguran beberapa bulan yang lalu, kini penyanyi Nubhan Ahmad tampil berkongsi khabar gembira atas kehamilan isterinya.

Biarpun baru bersedih ketika keguguran isterinya yang lalu, Nubhan bersyukur Allah memberinya rezeki sekali lagi untuk menimang cahaya mata ketiga.

“Yeay! Baby PKP”

“Alhamdulillah…rezeki baru.

“Bertambah lagi familyku…doakan isteri & anak dalam kandungan ni sihat ya,” tulisnya di Instagram.

Pun begitu kata Nubhan lagi, alahan yang dialami isterinya kini agak teruk berbanding anak-anak sebelum ini.

“Kali ni teruk betul mabuk @drfietawfek, saya yang tak mabuk ni pun boleh mabuk tengok dia,” kongsi Nubhan lagi.

IKLAN

Bukan morning sickness tapi a “whole day sickness”

Dalam pada itu, menerusi Instagramnya, isteri kesayangan Nubhan, Dr Afifah Tawfek turut sama berkongsi kegembiraan itu. Malah turut berkongsi alahan dan mabuk teruk yang dialaminya pada kandungan ketiga ini.

“Susahnya nak keep this pregnancy a secret, had such a terrible morning sickness yang at first I thought I had a serious depression moments. Hehe.

IKLAN

“Its not the same this time like masa Aafiya and Aaffan sebelum ni. Susah nak keep secret sebab so many questions and tips I want you all to share how to overcome morning sickness.

“Dint know “MORNING” sickness could be a “WHOLE” day sickness…. Errrday everyday.

“Alhamdulillah…. Thank you untuk rezeki ini ya Allah. Orang kata kalau morning sickness teruk in shaa Allah baby kuat. Betul ke?,” tulisnya di kapsyen.

 

IKLAN

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NUBHAN AHAMAD (@nubhan.ahamad)

Semoga alahan yang dialami Dr Afifah cepat-cepat berlalu pergi dan bayi dalam kandungan baik-baik sahaja.

Terdahulu, Nubhan mendirikan rumah tangga bersama isterinya, Dr Afifah Hidayah Tawfek pada Ogos 2015. Mereka ini dikurniakan dua orang cahaya mata, Aafiya Kamilia, 4 tahun dan Ahmad Aaffan yang kini berusia dua tahun.

Menarik: Boleh Main Dengan Muammar Sepahkan Rumah, Raqib & Tasha Manshahar Bakal Timang Anak Kedua

Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti atau event yang dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents)

Kredit: @nubhan.ahamad