Setiap yang bermula pasti ada pengakhiran, Allah yang lebih mengetahui dari segala-galanya dan perancangannya amat baik. Walaupun terkilan tak dapat bersama di saat akhir Baby D, abah mama redha.

Itu luahan yang dikongsi oleh suami Abby Abadi, Muhammad Faizal Zakaria yang cukup sedih dengan pemergian anak lelakinya setelah dua hari mereka sekeluarga berada di Mekah menunaikan umrah.

Ya Allah, Kau jemputku ke rumah Mu, Kau jemput anakku ke Syurga Mu, terlalu sempurna perancangan Mu Ya Allah.

Wahai anaku, Muhammad Danial Firman Faizal abah redha setiap apa yang berlaku, cuma kesedihan hati bila abah tidak dapat tunaikan tanggungjawab abah menguruskan segalanya untuk kali terakhir.

72 hari baby D kuat untuk gembirakan mama abah

IKLAN

72 hari Baby D, bertarung nyawa untuk berikan cahaya kegembiraan untuk abah & mama @abby_abadi112 selama itulah Baby D buka mata & pegang jari setiap kali abah mama ke hospital, seolah-olah Baby D nak bagi tahu yang Baby kuat untuk berada bersama-sama abah mama.

Besar pengorbananmu sayang. Kau seolah-olah tahu penderitaan mama akibat darah tinggi, kau keluar dari perut mama agar penderitaan yang mama alami itu dapat dikurangkan, sedangkan waktu itu belum sesuai untuk kau melihat dunia ciptaan Allah ini.

Anakku, kau dpt merasai manisnya air susu mama, sdgkn waktu ini belum sesuai utk kau merasai secara fizikal. Stiap kali hadir, hati abah mama sntiasa menahan sebak, halang air mata dr mngalir sbb abah nk Baby lihatkekuatan abah & mama dlm mghadapi ujian dr Allah.

Dapat cium, pegang dan azankan buat kali terakhir 

Abah mama bersyukur sebelum pergi Umrah sempat cium dan pegang Baby D, sempat abah azankn untuk kau dengar betapa indahnya seruan Allah itu.

Walaupun ada perkembangan positif setiap hari, namun Allah yang lebih berkuasa dari segalanya, hari ke-2 abah di Makkah, kau pergi bertemu Pencipta, abah terima berita sedih ini ketika waktu Isyak di Makkah.

Wahai anaku, ketika kau dipintu Syurga tarik tangan abah & mama, rindunya kami pada mu sayang, tiada lagi genggaman jari kecil mu, tiada lagi pandangan matamu sayang.

Mama tetap pam susu walaupun Baby D dah tak ada

Wahai anakku, Mama tetap perahkan susu walaupun mama mengetahui kau telah tiada, betapa besarnya kasih sayang mama pada mu sayang, Anaku maafkan Abah & mama sayang

Wahai anakku, bermainlah kau ditaman-taman syurga bersama abangmu Muhammad Firdaus Faizal, kami rindu kamu wahai anak.

Sumber: ig Jaiezzany