Ada macam-macam cara untuk mencari rezeki. Asalkan ia tidak menyalahi undang-undang dan halal, tak kisahlah bagaimana janji boleh menjana pendapatan. Salah satu cara yang menjadi pilihan adalah dengan berbisnes.

Kecil atau besar perniagaan itu, asalkan dibuat dengan tekun dan sabar pasti dapat bertahan. Paling penting tak boleh ada rasa segan tak bertempat, barulah boleh bercakap dengan orang ramai.

Sesetengah ibu ayah mengajar anak-anak mereka untuk turut sama berniaga. Cara ini bukan saja dapat mendidik anak menjadi lebih yakin, tetapi sebenarnya bagus untuk membina jati diri mereka.

Baca Juga:

Gelagat Anak Dengar Pesanan Ayah Cuit Hati Warganet. Siap Muncung-Muncung Mulut Dia!

Jadi ‘Menteri Kewangan’ Dalam Rumah, Almy Nadia Senyap-Senyap Menyimpan Untuk Masa Depan Anak

“Awak Mampu Lepak Atas Tu & Tersenyum Ya.” Anak Selamba Duduk Atas Tudung Ibu, Ayah Yang Cuak!

IKLAN

Selain itu, anak juga dapat belajar untuk menjadi individu yang bertanggungjawab dan bersyukur dengan rezeki yang diperolehi.

Begitulah yang dikongsikan oleh akaun TikTok @norezzatiumaira ini, yang menunjukkan seorang kanak-kanak lelaki yang dikatakan seorang penjual buah di Sandakan, Sabah sedang menyanyi.

Penuh keyakinan dan berbakat besar tetapi yang menarik perhatian warganet adalah rupanya yang kacak biarpun masih kecil.

Suara Merdu Adik Penjual Buah Di Sabah Tarik Perhatian Ramai. Memang Berbakat Besar!

IKLAN

Jom saksikan video ini;

@norezzatiumaira #fyp #sandakan#music #fypsabah ♬ bunyi asal – Nor Ezzati Umaira

Nampak seperti malu-malu pada awalnya dan berkata hanya satu kali saja untuk menyanyi. Dia terus ambil mood dan terus memukau perakam video dengan suaranya yang merdu dan boleh ‘ditarik’ tinggi.

Antara komen yang ditinggalkan warganet;

Suara Merdu Adik Penjual Buah Di Sabah Tarik Perhatian Ramai. Memang Berbakat Besar!

IKLAN

Suara Merdu Adik Penjual Buah Di Sabah Tarik Perhatian Ramai. Memang Berbakat Besar!

Baguslah dia, kecil-kecil dah berniaga. Semoga awak terus berjaya dan dapat mencapai cita-cita yang diidamkan. Dengan suara yang merdu begini, tak mustahil bakatnya akan menarik perhatian komposer terkenal tapi paling penting biarlah seiring dengan pendidikan juga. Good luck dik!

Cara mudah nak latih anak suka solat, jom sertai Kem Solat 2023. Klik https://toko.ideaktiv.com/product/kem-solat-mega-bintang-kecil-2023/ untuk daftar

Suara Merdu Adik Penjual Buah Di Sabah Tarik Perhatian Ramai. Memang Berbakat Besar!

Untuk lebih banyak info terkini jom sertai Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents) atau channel Telegram Pa&Ma (https://t.me/majalahpama) sekarang!

Lubuk konten untuk papa dan mama paling lengkap di seeNI. Pa&Ma kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI