Ragam anak bermacam ragam, aktif dalam pelbagai cara. Gelagat pasangan kembar Dr Sheikh Muszaphar dan Dr Halina sememangnya cukup menggambarkan betapa anak lelaki yang sedang membesar begitu aktif dan lasak.

Menerusi Instagramnya, Dr Sheikh Muszaphar berkongsi sebuah video dua anak kembarnya, Adam dan Noah yang melompat dari satu kereta ke kereta yang lain dek kerana ingin bermain di luar.

Bukan itu sahaja, bahkan Dr Sheikh juga memaklumkan cermin keretanya turut retak akibat dari lompatan anak-anak.

Namun apa yang menariknya bukan hanya aksi keduanya yang begitu aktif bahkan teguran Dr Sheikh Muszaphar kepada dua anaknya itu begitu lembut dan penuh kesabaran.

Gaya Dr Sheikh yang begitu bersahaja dan sabar menyuruh anak-anaknya turun dari kereta dan berhenti melompat amat menarik perhatian wargamaya dan membandingkan cara mereka mendidik anak-anak.

IKLAN

“The Boys have too much energy.

“Daddy puasa, tak larat nak outdoor activities with them.

“That explains Adam & Noah indoor explosive energy..haha, ” kongsinya di kapsyen.

IKLAN

Lompatan anak-anak dari satu kereta ke kereta yang lain pastinya buat mak ayah naik angin namun tidak pada Dr Sheikh Muszaphar yang cukup sabar memarahi anaknya.

Meninjau di ruangan kapsyen, pelbagai reaksi dan komen ditinggalkan malah wargamaya memuji cara didikan Dr Sheikh Muszaphar yang begitu sabar dan berkhemah dalam mendidik anak-anak meskipun dalam situasi yang boleh mendatangkan kemarahan.

IKLAN

 

Baca: Tak Keluar Rumah Pun Ibu Risau Kesihatan Anak, Ini Apa Yang Boleh Dibuat

Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti atau event yang dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents)

Kredit: @drsheikhmuszaphar