Walau pun bakal berhadapan risiko tinggi dalam pembedahan yang ibu bapa Ainul Mardhiah yakin Allah ada dan akan membantu.

Sambutan Aidilfitri kali pertama buat si kecil Ainul Mardhiah cukup istimewa. Walau pun sedang berada di hospital, si kecil ini sempat disarungkan baju kurung ungu.

Ainul yang berada di London sejak 24 Mei lalu bersama bapa, Ahmad Safiuddin Ahmad Razak dan ibunya, Nurul Erwani Zaini bagi mendapatkan rawatan kanser mulut ‘Germ Cell Tumor’ yang dihidapi.

Dalam perkembangan terbaru, Ainul Mardhiah dikhabarkan bakal menjalani pembedahan oleh bapanya menerusi Facebook. Ia sekali gus menjawab pertanyaan orang ramai mengenai keadaan terkini Ainul yang kini sedang mendapat rawatan di sebuah hospital kanak-kanak di sana.

Assalamualaikum semua. Apa khabar? Harap hari raya anda semua tahun ini lebih bermakna kami di sini mendoakan semoga anda semua sentiasa dalam rahmatNya

Baik,

Ramai yang tertanya-tanya, bilakah Ainul akan dibedah?

Pertamanya, saya dan isteri berharap kita semua dapat bersabar dan bantu kami dalam mendoakan Ainul.

SAH AKAN DIBEDAH TIDAK LAMA LAGI
Ahmad Safiuddin juga turut mengkhabarkan yang anaknya bakal dibedah. Bagaimana pun masih menunggu fizikal si kecil itu lebih besar dan kuat memandangkan pembedahan tersebut akan mengambil masa yang lama.

Ainul confirm akan dibedah tidak lama lagi, cuma sekarang ini mereka di sini mahu Ainul besar dan kuat sikit dahulu. Pengimejan Resonans Magnetik (MRI) pun dah buat, doktor doktor pakar pun telah berbincang dan setelah mereka teliti keadaan Ainul dan bincang kaedahnya, mereka sebulat suara menjawab;

” Ya, Ainul akan dibedah “

Cuma sekarang, Mereka mahu ainul betul betul ready sebelum menjalani pembedahan secara besar besaran kerana masa pembedahan yang agak panjang.

VERY HIGH RISK
Bapa Ainul juga turut menyatakan yang pembedahan yang bakal dijalankan berisiko tinggi.

Sebelum OP, macam macam perkara mereka perlu teliti kerana OP kali ini terlalu berisiko untuk ainul. Very high risk kata doktor.

InshaAllah, Allah itu sentiasa ada. DIA tu ada dengan Ainul, kami dan kita semua.

SENTIASA POSITIF
Sikap positif Ahmad Safiuddin dan isteri sentiasa dikagumi. Dalam posting terbaru, bapa muda ini menyatakan keyakinannya kepada Allah dan pasti bantuan daripada Allah akan tiba.

Allah yang gerakkan hati manusia. Ilmu perubatan adalah ilmu dari Allah dan kami sangat yakin, bila tiba hari itu nanti, Allah pasti akan turunkan bantuannya bersama.

TIADA YANG MUSTAHIL BAGI ALLAH
Bapa ini juga meyakini tiada yang mustahil bagi Allah untuk mentakdirkan bantuan seamsa pembedahan dijalankan ke atas anak kesayangannya.

Kami yakin dengan Allah, ketika di dewan bedah itu nanti, akan penuh dengan malaikat yang menjaga Ainul dan Allah akan berikan ilham kepada doktor yang merawatnya.
Allah akan kata ketika itu;

” Dah tiba masanya AKU tunjukkan kebesaran dan kasih sayangKu kepada engkau, dan rezeki anak sihat dengan penuh rahmatKu “

InshaAllah! TIADA YANG MUSTAHIL BAGI ALLAH SWT

MOHON DOA DARI SEMUA
Sekali lagi, kami walid dan mama Ainul mohon doa dari kalian semua buat puteri sulung kami ini. Mudah-mudahan berlakunya keajaiban Tuhan. Dan mudah-mudahan Ainul selamat dari OP tanpa ada sebarang komplikasi.

TERIMA KASIH RAKYAT MALAYSIA.

P/s : Maaf jika dah lama saya tak update condition Ainul dan tak dapat membalas whatapp kalian semua.

MANIS BERKURUNG UNGU

Sebelum itu, sebuah video telah dimuatkan mengundang rasa sebak para warganet. Ibu Ainul, Nurul Erwani menyarungkan sepasang baju kurung ungu sempena sambutan Aidilfitri.

Sumber: Ahmad Safiuddin

Tinggalkan Komen