Kisah adik Ainul Mardhiah yang mengalami jangkitan kuman dan kini berada di Unit Rawatan Rapi Pediatrik (PICU) mendapat perhatian seluruh rakyat Malaysia.

Ini susulan perkongsian ibu Ainul Mardhiah, Nurul Erwani menerusi instagramnya yang memohon doa orang ramai setelah keadaan Ainul agak kritikal selepas mengalami muntah dan cirit-birit sehingga jangkitan kuman merebak ke beberapa bahagian tempat.

Selain keprihatinan dan doa rakyat Malaysia, keadaan adik Ainul juga turut mendapat perhatian Dr Nur Amalina Che Bakri, pakar bedah yang kini bertugas di London.

Beliau sebelum ini pernah membantu Ainul Madhiah menjalani pembedahan di London, United Kingdom bagi membuang tumor seberat 200 gram daripada mulutnya pada 2019.

IKLAN

Dr Nur Amalina menerusi Twitter semalam, berkata beliau baru sahaja mendapat berita mengenai perkembangan Ainul Mardhiah.

Justeru, beliau meminta agar orang ramai mendoakan kesembuhan kanak-kanak itu.

“Baru sahaja mendapat khabar berita daripada ibu Ainul. Ya Allah, Marilah kita sama-sama doakan untuk adik Ainul. Semoga cepat sembuh,” katanya.

IKLAN

Pada masa sama, Dr Nur Amalina turut menitip doa supaya Ainul Mardhiah kuat melawan penyakit yang dihadapinya, sepertimana dia berjaya mengharungi pembedahan ketumbuhan sebelum ini.

“Ainul sayang, awak dah pernah laluinya banyak kali sebelum ini. Awak mampu lakukannya lagi. Teruskan berjuang sayang! Insya-Allah,” katanya.

IKLAN

Kredit: BH Online & Twitter Dr Amalina

Sikit-sikit, lama-lama jadi bukit. Ayuh, belajar cara didik anak untuk menyimpan sejak mereka kecil. Daftar sekarang di https://toko.ideaktiv.com/product/ajar-anak-simpan-duit/

Untuk lebih banyak info terkini jom sertai Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents) atau channel Telegram Pa&Ma (https://t.me/majalahpama)