Kehidupan kanak-kanak yang sedang membesar terutamanya pada usia dua tahun dan ke atas umpama sebuah pengembaraan yang menyeronokkan buat mereka. Ia adalah waktu perkembangan pesat mental dan fizikal si kecil.

Nutrisi memainkan peranan penting dalam perkembangan pertumbuhan fizikal dan mental anak-anak. Pengambilan makanan yang seimbang dan berkhasiat akan membantu mereka mendapatkan nutrien penting yang diperlukan badan untuk menyokong perkembangan mereka.

Antara beberapa nutrien yang memainkan peranan penting dalam tumbesaran si kecil adalah kalsium yang dapat membantu membina tulang dan gigi yang kuat selain vitamin D yang diperlukan untuk membantu tubuh menyerap kalsium dan fosforus dengan baik.

Seperti yang kita tahu sumber utama kalsium adalah susu yang bukan sahaja bagus untuk menguatkan tulang dan gigi si kecil malah juga ia minuman yang dapat menyokong pergerakan otot, pembelajaran dan juga memori anak-anak.

Kanak-kanak disarankan untuk mengambil susu antara dua hingga empat gelas setiap hari. Namun ada sesetengah kanak-kanak tidak boleh minum susu kerana mengalami alahan protein susu lembu atau Cow’s milk protein allergy (CMPA).

IKLAN

CMPA adalah alahan makanan yang lazim berlaku di kalangan bayi dan kanak-kanak. Ia merupakan masalah yang semakin bertambah dari masa ke semasa. Di Asia Tenggara sahaja kira-kira 1 juta kanak-kanak terkesan dengan masalah ini. CMPA memberikan kesan kepada tiga sistem organ penting manusia.

Jadi, bagi ibu bapa yang mempunyai anak bermasalah alergi susu jangan biarkan Si Manja membesar tanpa minum susu. Anda ada pilihan lain untuk membantu anak terus menikmati sumber kalsium utama daripada susu dengan beralih kepada susu berasaskan soya.

Isomil Plus susu formula soya untuk si kecil anda

Susu formula soya berfungsi pada 9 daripada 10 kanak-kanak. Panduan antarabangsa baru-baru ini dan ulasan pakar menunjukkan bahawa 90 peratus CMPA kanak-kanak menggunakan formula soya tidak bertindak balas secara silang dengan protein susu lembu.

Justeru, mengambilan susu Isomil oleh anak-anak dapat memberikan kelegaan daripada masalah CMPA, dengan pengurangan 90 peratus gejala dalam masa 2-4 minggu. Ia merupakan pilihan formula soya yang unggul dan terbukti secara saintifik untuk pertumbuhan yang sihat.

Isomil pilihan terbaik untuk si kecil anda kerana:

  • Susu formula soya No. 1 Dunia
  • Lebih 50 tahun warisan sains dengan 70 kajian klinikal
  • Sistem Eye Q yang unik dengan 10 nutrien utama
  • Satu-satunya formula soya yang mengandungi campuran minyak sayuran

Untuk maklumat lanjut berkenaan Isomil Plus atau ingin mendapatkan sampel produk, ibu bapa boleh layari laman web Isomil di sini