Perasan tak kadangkala anak kecil anda sihat waktu siang, bila masuk maghrib badan mula panas, kaki tangan pula sejuk.

Bila tidur malam, asyik menangis tanpa henti dan asyik pandang ke atas. Orang tua-tua kata kalau anak mengalami keadaan tersebut dia mungkin kena ‘gangguan’.

Kalau anak anda ada mengalaminya segeralah buat rawatan Islam dengan segera sebelum jadi makin melarat.

Perkongsian daripada seorang perawat di Pusat Perubatan Islam Al-Mujahidin ini boleh dijadikan panduan kepada ibu bapa yang ada anak kecil.

IKLAN

Sejak akhir-akhir ini ramai yang datang bawa anak kecil demam, demam seminggu tak baik-baik. Siang nampak sihat bila masuk waktu Maghrib badan jadi panas kaki tangan sejuk.

Anak Sihat Waktu Siang, Masuk Maghrib Badan Panas, Kaki Sejuk. Mungkin Kena Gangguan!

Bila masuk pukul 10 malam berpeluh malam awal pagi panas balik. Bila malam tidur meracau, bila nangis tunjuk-tunjuk atas, mata tengok atas. Jika berlaku begini pada anak anda, demam dah pergi hospital tak juga kebah-kebah, dah ditahan di ward keluar ward tak juga sembuh, nasihat saya dapatkan rawatan Islam berhampiran.

IKLAN

Bila pergi rawatan Islam pula jangan rawat anak kecil itu je, bila rawat anak tu rawat jugalah diri ibu ayah budak itu.

Ramai ingat hanya anak kecil je masalah pergi perawat hanya rawat anak. Tapi sebenarnya ramai yang tak tahu anak kena tegur kena sampuk berpunca dari ayah ibu anak itu sendiri.

Banyak kes saya rawat bila anak kena ganggu semua berpunca dari ibu ayah tersebut kena gangguan tambah-tambah lagi baby kecil yang menyusu badan. Jika ibu kena gangguan bagi anak kecil menyusu badan mudah sangat kena tempias pada baby.

Cara-cara mudah jika anak kecil anda menjadi seperti di atas, tiba-tiba badan jadi panas kaki jadi sejuk itu tanda anak kecil anda kena gangguan, tidur tersentak-sentak, bila menangis menepis-nepis di muka jika Jadi begitu pada Anak anda :

IKLAN

Ambil sebotol air kolah masjid mineral 1500ml masukkan ke dalam baldi air kolah tersebut. Campurkan dengan limau nipis 3 biji dipotong dan diperah dalam baldi tersebut. Selepas itu baca:
Al Fatihah 7x
Al Ikhlas 7x
Ayat Qursi 7x
Dan Selawat 7x kemudian mandikan dari kaki hingga ke kepala. Mandikan seluruh tubuh anak kecil itu.

Jika tak sembuh juga dapatkan rawatan Islam berhampiran. Jangan dibiarkan anak kecil anda terus menangis kerana boleh mengakibatkan anak kecil mudah terkena sawan.

Moga info ini berguna pada yang memerlukan dan dijauhkan agar ia berlaku pada diri kita dan family kita. Aamiin…

Kredit: Tazkirah Ustaz Ebit Lew via Pusat Perubatan Islam Al-Mujahidin

Lubuk konten untuk papa dan mama paling lengkap di seeNI. Pa&Ma kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI