Pemergian adik Nur Dinie Damia Muhammad Noor Ain, 7 tahun sangat dirasai oleh seluruh ahli keluarga namun takdir Allah melebihi segalanya.

Bagi seluruh ahli keluarga, kehilangan anak kecil ini sungguh tak disangka kerana arwah Dinie seorang anak yang sihat, aktif dan periang.

Menerusi perkongsian ibu saudara arwah, Sitie Nurhaliza Dahalan walaupun masih bersedih tetapi pihak keluarga reda dan berharap isu adik Dinie tidak lagi diperbesarkan.

“Ya Allah, ampunilah dosanya, berilah rahmatMu ke atasnya, sejahtera dan maafkanlah dia Nur Dinie Damia Binti Muhammad Noor Ain.”

Hati ini masih belum dapat menerima perginya anak yang sangat lincah, aktif, bijak, peramah, periang & yang sentiasa menghiburkan kami sekeluarga.

Masih segar dalam ingatan kami sekeluarga dengan keletah dan gelagat dia mencuit hati kami semua. 

Untuk pengetahuan semua.. arwah Dinie seorang anak yg sihat..tiada sebarang penyakit..abg dan kakak sy sentiasa pantau kesihatan anak² mereka.. Bile demam ckit je pon akan trus dibawa ke klinik utk dpatkan rawatan segera.. bile terjadi nya kejadian spt ini..kami semua x dpt menerima kenyataan drpd demam biasa Arwah trus kritikal.. 😭 apa punca nya???

Kami faham & kami percaya pihak hospital telah berusaha sedaya upaya untuk menyelamatkan arwah..tetapi Allah lebih menyanyangi beliau.. 😢

Saya wakil drpd abang saya محمد نور عين دحلان & kakak ipar saya Norazlina Ahmad Lyna Ahmad merakamkan jutaan terima kasih buat semua kakitangan Hospital Sultanah Aminah Johor Bahru dlm usaha menyelamatkan anak kesayangan ramai ini.. 😢

Buat semua rakan², saudara mara, jiran² & teman yg mengenali kami sekeluarga atau tidak.. sy mohon maaf kerana tak dpt membalas satu persatu semua yg inbox & text sy bertanyakan perkhabaran & perkembangan arwah semasa di hospital..kami sekeluarga letih & sibuk menguruskan bermacam² perkara dgn emosi kami yg x tentu arah mase tu 😔 maaf sekali lagi dr pihak kami sekeluarga..

Buat seluruh warganet & semua yg mengenali sy & keluarga jutaan terima kasih yg tak terhingga atas semua doa & ucapan kalian.. hanya Allah sahaja yg dpt membalas nya dgn kebaikan yg berpanjangan.. aamiinn 🤲🏼

Kami seluruh keluarga terkejut dgn penularan berita mengenai arwah Dinie di media sosial.. niat sy ketika post ttg anak buah sy adalah utk memohon doa drpd semua agar anak buah sy sembuh tetapi x sangka sehingga tular..ada masa nanti sy ceritakan kronologi anak arwah Dinie ya 😔 buat masa skrg kami masih lagi bersedih & kecewa dgn penularan kisah pemergian arwah yg dijangkiti influenza A tetapi dinafikan.. kami ahli keluarga kami tau apa yg berlaku..

Kami seluruh ahli keluarga tiada niat utk buat seluruh masyarakat panic tetapi kami nak semua orang supaya aware yg wabak ini adalah perkara yg serious.. Kami hilang anak yg sihat, ceria & aktif..kami xnak ade lagi kes spt ini terjadi.. kami redha dgn kehilangan arwah Nur Dinie Damia 😢 arwah dah pun pergi berjumpa penciptanya dan dah berlari² di Syurga.. 😢

Al-Fatihah ~

بِسْمِ ٱللَّهِ ٱلرَّحْمَـنِ ٱلرَّحِيم
ٱلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ ٱلْعَـلَمِين۞ ٱلرَّحْمَـنِ ٱلرَّحِيم۞مَـلِكِ يَوْمِ ٱلدِّين۞إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ۞ ٱهْدِنَا ٱلصِّرَطَ ٱلْمُسْتَقِيمَ۞صِرَطَ ٱلَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ۞
غَيْرِ ٱلْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلاَ ٱلضَّاۤلِّينَ۞امين

#adikdinie
#anaksyurga
#influenzabukanperkaramainmain

Sumber: Sitie Nurhaliza Dahalan