Soal anak jika Allah nak bagi tak cepat atau tak lambat. Jika sampai waktunya itulah yang terbaik untuk pasangan suami isteri itu. Biasalah bila dah berumah tangga soalan cepumas dari orang luar mesti tanya “dah ada isi ke”?

Siapa kita nak menentukan semua itu. Jika dapat cepat alhamdulillah. Tapi jika Allah bagi lambat sikit pun bersyukurlah. Usaha dan sentiasa berdoa insya-Allah akan dipermudahkan urusan itu nanti.

View this post on Instagram

baru aku paham prasaan sstengah prmpuan bila orng tanya *dh mngandung ka *belom ada lagi ka * and bila nak ada ni ..mcmtu la bila aku jumpa ssiapa ..soalan first kluaq dari mulut depa mesti pasai anak .kadang bila aku dmam atau laki aku dmam mesti orang kata ada dh la tu ..hehe aku snyum ja la mampu and ckap takda rezeki lagi 😅btw aku tak planning ..bagi aku klau ada rezeki tu ,ada la ..ada kwan aku prnah bgtau aku ,dia prnah planning takmau anak 4 tahun tapi Allah bagi dia 11 tahun tanpa zuriat sbb itu yang diminta ..jadi ada ka takda kita kena trima rezeki dri Allah 🥰ramai lagi yang tnggu rezeki zuriat ..bukan kita jaa ..malah ada yang lebih lama ..tapi tira tak kisah pun orang tanya itu ini ..bagi tira kita kena pkir positif ..depa takda soalan nak tanya sbb tu first jumpa kita depa tanya soalan mcmtu 😀just think positif and kpada yang masih menunggu rezeki anak ,dont worry okey ..Allah bagi cpat atau lambt..kita kena trus usaha dn doa ❤️ hehe sronok tngok orng yang dpat main dngn anak2 .buat masa skrng ,tira main dngn adik2 jala ☺️Allah pasti bagi satu hari nnti 🥰 enjoy your honeymoon with your husband ..nnti ada anak kena fokus anak dn suami plak hehehee

A post shared by atierah zulfatie (@beby_toratora) on

Menerusi perkongsian instafamous popular Beby Toratora atau nama penuhnya Atierah Zulfatie yang berkahwin sejak 6 bulan lalu, “soalan dah ada ke” itu antara paling popular dan sering kali di tanya ramai.

ARTIKEL LAIN [Soal Dapat Anak Tak Cepat, Tak Lambat. Jika Allah Bagi Itulah Masa Terbaik]

Baru aku faham perasaan sesetengah perempuan bila orang tanya “dah mengandung ka, belom ada lagi ka and bila nak ada ni” ..macamtu la bila aku jumpa sesiapa ..soalan first keluar dari mulut depa mesti pasal anak.

Kadang bila aku demam atau laki aku demam mesti orang kata ada dah la tu ..hehe aku senyum ja la mampu and cakap tak ada rezeki lagi 😅btw aku tak planning ..bagi aku kalau ada rezeki tu, ada la ..ada kawan aku pernah bagitau aku, dia pernah planning tak mau anak 4 tahun tapi Allah bagi dia 11 tahun tanpa zuriat sebab itu yang diminta.

Jadi ada ka takda kita kena terima rezeki dari Allah. Ramai lagi yang tunggu rezeki zuriat. Bukan kita jaa malah ada yang lebih lama tapi tira tak kisah pun orang tanya itu ini. Bagi tira kita kena fikir positif ..depa tak ada soalan nak tanya sebab tu first jumpa kita depa tanya soalan mcmtu 😀just think positif.

Kepada yang masih menunggu rezeki anak, don’t worry okey ..Allah bagi cpat atau lambt..kita kena trus usaha dn doa ❤️ hehe sronok tengok orang yang dapat main dengan anak-anak. Buat masa sekarang, tira main dengan adik-adik jelah. Allah pasti bagi satu hari nanti. Enjoy your honeymoon with your husband nanti ada anak kena fokus anak dan suami pula. hehehee

Percayalah jika dua-dua subur, dua-dua tiada masalah, ingatlah bukan masanya lagi untuk Allah bagi rezeki anak. Allah akan bagi bila kita dah bersedia. Insya-Allah hanya masa yang akan menentukan segalanya.

Sumber: ig beby_toratora