Genap 100 hari pemergian Sarah, pelawak dan usahawan berjaya Shuib Sepahtu mengadakan majlis tahlil untuk arwah malah dalam masa yang sama turut mengadakan majlis tahnik dan cukur jambul anak bongsunya, Ayash Affan.

Ayash yang kini sudah berusia tiga bulan itu diraikan dengan majlis penuh sederhana tetapi meriah oleh Shuib sekeluarga.

Menerusi Instagram Sarah, beberapa keping gambar ketika majlis berlangsung turut dimuat naik sebagai tanda kenangan. Namun menariknya, sekeping gambar Shuib bersama Ayash yang sedang tersenyum manis menjadi perhatian warganet.

Malah Shuib turut sama berkongsi gambar Ayash tersenyum manis di sisi bapanya.

“Ayash senyum dekat siapa tu sebelah daddy sayang.

“Alhamdulillah Syukur Ya Allah. Allah maha tahu di atas segalanya. Amin ya Rab,” tulis Shuib di Instagramnya.

Menerusi perkongsian di laman Instagram milik arwah, dapat dilihat dewan tersebut dipenuhi dengan dekorasi bunga melur dan belon selain mini pelamin untuk sesi bergambar.

IKLAN

Meskipun dilakukan pada saat akhirnya menurut kata Shuib di Insta Storynya, namun persiapan begitu lancar hingga ke akhir majlis.

Memilih tema warna putih kebiru-biruan, dekorasi cantik tersergam indah. Bahkan Shuib dan keempat-empat anaknya, Uwais Alqarni, 10, Dzahira Talita Zahra, 8 dan Ariq Matin, 6 turut mengenakan pakaian serba putih.

“Perasaan saya dia ada saja”

“Hari ni genap 100 hari pemergian dia. Anak-anak okay cuma sesekali cakap mak mereka dah tiada. Kalau saya pula memang rindu. Perasaan itu masih tak boleh ‘move on’dan senang menangis apabila teringat dia.

IKLAN

“Kalau ikutkan saya ini jenis yang kenal diri sendiri dan penuh dengan motivasi sebab selalu bagi ceramah sana sini.

“Tapi apabila ini terjadi, ia terlalu cepat dan memang ambil masa nak terima. Saya cuba nak move on tapi perasaan saya dia ada saja. Tengok anak-anak, ingat dia,” katanya berkongsi.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shuib Sepahtu (@shuibsepahtu)

Malah kata Shuib dia kini juga kurang selera makan sehinggakan badannya kini semakin susut.

IKLAN

Menarik:  Atuk Kena Teman Pusing-Pusing, Birthday Jeanelle, DS Ismail Sabri Curi Tetap Luang Masa!

Nak dapatkan barangan dan kelengkapan sekolah anak, jom shopping di Hari-Hari.

Teruja nak dapat baby, tapi masih banyak persiapan yang perlu dibuat. Mental dan fizikal pun kena mantap sebelum si manja lahir nanti. Mahu belajar segalanya tentang cara-cara menguruskan bayi baharu lahir?

Jom sertai E-Workshop Pa&Ma : A-Z Uruskan Newborn Baby! Daftar sekarang di https://toko.ideaktiv.com/product/urus-newborn-baby-a-z/

Mama jom rileks jap, klik link NI!

Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti atau event yang dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents)