Kebahagiaan rumah tangga yang dibina terletak pada diri kita dan pasangan dalam membentuk rasa bahagia. Saling menghormati, saling belajar memperbaiki kelemahan diri, menghormati antara satu sama lain dan menjalankan tugas sebagai pasangan dan ibu bapa antara kunci kebahagiaan sesebuah keluarga.

Bagaimana lagi cara untuk memupuk rasa bahagia dalam rumah tangga? Ustaz Ebit Lew penceramah dan pendakwah bebas yang popular di media sosial berkongsi beberapa surah untuk pasangan dan anak-anak supaya dapat kita sekeluarga amalkan setiap hari.

Baca Surah Ibrahim Ayat 40 Supaya Anak Rajin Solat, Pandai & Soleh. Ustaz Ebit Lew Kongsi Tip Keluarga Bahagia

I love you bidadariku dan anak-anak. Bersama keluarga nikmat yang sangat besar.

Dari 12 tahun hampir setiap hari saya akan hidupkan amalan baca Al-Quran dan Hadis Nabi saw bersama keluarga. Sekarang umur saya dah 37 tahun. Rindu masa tu baca Hadis pada mak saya. Mak pendengar pertama saya masa baca hadis Nabi saw. Mak saya kata, insyaAllah satu hari nanti ramai akan dengar ebit berkongsi nasihat. Terima kasih mak bapak sentiasa mendoakan.

IKLAN

Baca Surah Ibrahim Ayat 40 Supaya Anak Rajin Solat, Pandai & Soleh. Ustaz Ebit Lew Kongsi Tip Keluarga Bahagia

Ini semua doa mak ayah. Kita dapat apa yang kita dapat asbab doa mak ayah kita. I Miss u mak. Sayang mak, rindu mak sangat. Orang cakap atau perli apapun takpe. Jangan berhenti buat baik kerana mak ayah kita menanti amal baik anaknya. Mak ayah kita lebih kenal kita dari orang lain. ‘Allah sayang’ itulah kekuatan segalanya.

Hari ini bersama bidadari dan anak-anak setiap hari masa di rumah selepas Maghrib atau Solat Subuh saya akan dengar anak baca Al-Quran dan berkongsi Hadis Nabi saw. Kadang bidadari saya baca. Kadang anak-anak baca.

IKLAN

Saudaraku, saat bersama bidadari dan anak-anak ialah saat paling berharga. 3 perkara kita buat bersama. Solat, majlis ilmu/Talim, dan makan bersama. Doakan buat bidadari dan anak-anak.

Baca Surah Ibrahim Ayat 40 Supaya Anak Rajin Solat, Pandai & Soleh. Ustaz Ebit Lew Kongsi Tip Keluarga Bahagia

IKLAN

Supaya anak rajin solat dan menjadi anak soleh baca Surah Ibrahim ayat 40. Pasangan menjadi penyejuk mata dan pemimpin kepada kebaikan baca surah Al-Furqan ayat 74.

Supaya semua keluarga sentiasa bahagia dan dapat kebaikan hidayah baca Al Ahqaf ayat 15. Semoga menjadi asbab kebaikan-ebitlew

Kredit: Ebit Lew

Followers Pa&Ma yang nak dapatkan barangan penjagaan diri boleh klik di SINI

Lubuk konten untuk papa dan mama paling lengkap di seeNI. Pa&Ma kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI