Anak pegawai Imigresen cedera setelah terjatuh dari balkoni sebuah hotel. Dalam kejadian yang dilaporkan berlaku di Pattaya itu, kanak-kanak perempuan berusia lima tahun berkenaan terjatuh dari tingkat tinggi hotel yang terletak di Pantai Jomtien.

Kanak-kanak itu dilaporkan hanya mengalami kecederaan akibat patah tangan dan kaki

Baca Selanjutnya:

Jangan Tersalah Aliff! Dua Aliff Ini Sayang & Setia Pada Isteri Dan Anak-Anak Mereka

Menurut laporan Ruk Siam News, bapa mangsa, Decha Sukphlam, 43, tertidur akibat kepenatan dan tidak sedar anaknya keluar dari bilik.

Bawa Anak Atas Urusan Kerja

Decha membawa anaknya ke hotel itu atas urusan kerja di Pattaya dan katanya, anak itu mengalami masalah berjalan ketika tidur.

Rakaman kamera litar tertutup (CCTV) menunjukkan seorang kanak-kanak memanjat penghadang balkoni sebuah hotel sebelum terjatuh.

IKLAN

Berlari Cuba Mencari Biliknya

CCTV menunjukkan kanak-kanak itu berlari di koridor dan kelihatan seperti cuba mencari bilik yang didiaminya.

Setelah gagal membuka pintu sebuah bilik, dia kemudian dilihat memanjat penghadang balkoni dan bergantung pada selusur sebelum terjatuh.

Namun media tempatan tidak menyatakan secara tepat lokasi kejadian itu.

Sumber: Sinar Harian

 

View this post on Instagram

 

#buletinmalaysiaTular Budak perempuan berusia 5 tahun jatuh dari tingkat 12. Kejadian malang tersebut berlaku di sebuah hotel di Pattaya, Thailand pada Ahad lepas; di mana budak berkenaan dirakam CCTV sedang bermain dan memanjat balkoni sebelum terjatuh. Mangsa ketika kejadian menginap di hotel itu dengan bapanya. Bapanya memberitahu dia tertidur kepenatan dan terlupa menutup pintu bilik sehingga diberitahu kakitangan hotel yang anaknya sudah terjatuh dari tingkat 12. Budak itu bagaimanapun dilaporkan selamat namun parah dengan kecederaan patah tangan dan kaki. Sumber: @malaysiaonenews . P/s: Sila jaga anak-anak kecik. Jika apa-apa berlaku ibubapa Boleh Di dakwa di mahkamah.

A post shared by Buletin Malaysia ?? (@buletin_malaysia) on

Menerut sumber Buletin Malaysia Pula;

Budak perempuan berusia 5 tahun jatuh dari tingkat 12. Kejadian malang tersebut berlaku di sebuah hotel di Pattaya, Thailand pada Ahad lepas; di mana budak berkenaan dirakam CCTV sedang bermain dan memanjat balkoni sebelum terjatuh.

Mangsa ketika kejadian menginap di hotel itu dengan bapanya. Bapanya memberitahu dia tertidur kepenatan dan terlupa menutup pintu bilik sehingga diberitahu kakitangan hotel yang anaknya sudah terjatuh dari tingkat 12.

Budak itu bagaimanapun dilaporkan selamat namun parah dengan kecederaan patah tangan dan kaki.

Rata-rata netizen terkejut dengan kejadian yang berlaku. Netizen seakan tidak percaya kanak-kanak tersebut selamat selepas jatuh dari ketinggian yang tinggi, iaitu tingkat 12. Ibu bapa dinasihatkan supaya lebih peka dengan keselamatan anak-anak.

Aduh, aku pulak cuak tengok

Ajal belum tiba

Allahu, Please beware parents

Sumber: Buletin Malaysia