“Wanita itu keluar pada 4.39 petang dan pihak klinik memberi tempoh masa kepada wanita bagi menuntut bayinya sebelum 3 petang pada 13 Januari.

Seorang ibu memberi alasan mahu keluar mengambil wang bagi menjelaskan bil pusat bersalin sebelum meninggalkan bayi yang ketika itu berusia tiga hari di sebuah pusat bersalin di Kluang.

“Beri Alasan Ambil Wang” Bayi Ditinggalkan Di Hospital Selepas Bersalin

Pegawai Kebajikan Masyarakat Daerah Kluang Mohd Shazuwan Husnan Che Hamid berkata, bayi berkenaan dilahirkan pada 10 Januari lalu dan ibu kandungnya dikenali sebagai Nurul Asyiqin berusia 31 tahun.

Beliau berkata, pada 12 Januari lalu, wanita berkenaan memaklumkan pengurusan pusat bersalin berkenaan mahu keluar mengambil duit bagi menjelaskan kos perubatan.

Baca:

“Tak Lepas Tangan Jebat” Hantar Anak Menunaikan Umrah, Netizen Puji Sharnaaz Selalu Ada Untuk Jebat

IKLAN

[VIDEO] Pelukan Terakhir Staff Hospital Buat Adik Zharif, Doktor Sahkan Tiada Rawatan Lagi Untuknya

“Rasa Macam Tak Hamil” Dua Bulan Lagi Nak Bersalin, Datin Elvina Sempat Ke Tokyo

“Malangnya wanita berkenaan menghilangkan diri dan gagal dihubungi pihak klinik,” katanya dalam kenyataan media, hari ini.

Mohd Shazuwan berkata, semakan di Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) Cawangan Kluang dilakukan bagi mengesan waris wanita berkenaan, namun gagal.

IKLAN

Katanya, usaha menjejaki ibu kandung bayi itu masih dijalankan dan bayi berkenaan ditempatkan di Rumah Perlindungan Kanak-Kanak Johor Bahru untuk penempatan sementara mengikut Subseksyen 19 (2) Akta Kanak-Kanak 2001.

“Bayi berkenaan kini berusia sebulan 17 hari dan dinamakan sebagai Muhammad Faiz Fayyad.

IKLAN

“Orang ramai yang memiliki maklumat berkaitan waris mahupun ibu bayi berkenaan diminta menghubungi Pelindung Kanak-Kanak, Siti Zuraidah Juli di talian 07- 7722434,” katanya.

Kredit: Hmetro

“Beri Alasan Ambil Wang” Bayi Ditinggalkan Di Hospital Selepas Bersalin

Cara mudah nak latih anak suka solat, jom sertai Kem Solat 2023. Klik https://toko.ideaktiv.com/product/kem-solat-mega-bintang-kecil-2023/ untuk daftar

Untuk lebih banyak info terkini jom sertai Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents) atau channel Telegram Pa&Ma (https://t.me/majalahpama)

 

Lubuk konten untuk papa dan mama paling lengkap di seeNI. Pa&Ma kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI