Selepas kelahiran cahaya mata sulung pada 18 Jun lalu, suami kepada pelakon Elisya Sandha, Uzair Haqimy menitipkan ucapan yang cukup istimewa buat anak perempuannya, Bunga Elhaq.

Kata-kata yang cukup mendalam maksudnya itu didedikasikan oleh bapa berusia 26 tahun ini sebagai tanda penghargaan atas pengorbanan Elisya melahirkan anak sulung yang dianggap hadiah paling bermakna dalam hidup.

Dalam video yang dikongsikan Uzair, dia berkongsi saat kelahiran Bunga sehinggalah selesai proses kelahiran.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by uzair haqimy (@uzairhaqimy69)

“Untuk anak sulung Daddy, @bungaelhaq pengorbanan Mummy you tidak ternilai. Satu hari nanti bila Bunga dah besar, jangan sesekali tinggi suara dan tak hormat Mummy.

“Bunga dan Daddy takan mampu balas apa yang Mummy buat untuk kita 18/6/22 tahu ❤️ what ever happens, family comes first. What ever happens in the future, Mummy comes first okay anak Daddy ❤️,” tulisnya.

Dalam pada itu, Uzair juga turut menitipkan rasa cinta buat Elisya dan berjanji akan terus menyayangi selamanya.

IKLAN

“Untuk Isteriku, @elisyasandhaofficial i nak you tahu yang i was there next to you the whole time. I nak you tahu yang i saw everything from the start. I nak you tahu yang i takan lupa apa yang jadi dalam tu. Kita je tahu.

“I sayang you B, i sayang you sangat. Kekuatan you pada 18/6/22, tak semua orang mampu hadap. “Janji anak i selamat sayang”. I owe you and Bunga my life ❤️ ALHAMDULLILLAH YA ALLAH,” kongsinya.

Sementara itu, dalam perkongsian lain pula, satu video yang memperlihatkan daddy sedang uruskan Bunga mendapat pujian ramai.

IKLAN

 

View this post on Instagram

 

A post shared by uzair haqimy (@uzairhaqimy69)

Nampaklah Uzair seorang daddy dan suami yang bersungguh-sungguh nak belajar dan penyayang.

“Masyallah baru berapa hari jadi daddy dah cekap urus baby..tambah-tambah pakaikan bedung tu perfect..Betul la orang cakap atas didikan orang tuanya.

“Terbaik….kalau isteri dalam pantang, suami tolong macam ni pun dah seronok..

“Salute…muda tapi pandai dia macam dah ada anak ramai..yang ada anak ramai pun belum tentu nak buat semua ni…‎اَلْحَمْدُلِلّهِ…syukur…

IKLAN

Kredit: IG Uzair Haqimy

Sikit-sikit, lama-lama jadi bukit. Ayuh, belajar cara didik anak untuk menyimpan sejak mereka kecil. Daftar sekarang di https://toko.ideaktiv.com/product/ajar-anak-simpan-duit/

Untuk lebih banyak info terkini jom sertai Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents) atau channel Telegram Pa&Ma (https://t.me/majalahpama) sekarang!