Pelakon, Mia Ahmad terharu selepas mendapat kejutan Hari Ibu daripada suami, Mohd Izham Tarmizi, pemain bola sepak terkenal.

Menurutnya, Dia sama sekali tidak terlintas dan terfikir untuk menerima apa-apa hadiah di hari istimewa ini.

“Tak expect pun apa apa for mother’s day ni.”

Kata Mia atau nama sebenarnya Samihah Ahmad Baderi, 34, kalau dahulu tak buat sambutan hari penting memang boleh merajuk tetapi sekarang dia lebih matang.


“Dulu ya, tak celebrate hari penting memang kita merajukkk apa punya perangai la.Banyak tepengaruh dengan fairy tale!”

IKLAN

Menerusi hantaran tersebut, Mia memuat naik video suaminya sedang membawa hadiah, bunga serta kek sambutan Hari Ibu.

Tambah pelakon drama Hati Perempuan itu, baginya kasih sayang bukan tentang kebendaan tetapi kalau niat nak gembirakan pasangan tak ada salahnya.

“Kasih sayang tu bukan terukur dari berapa banyak celebration dan gift yang kita dapat, tapi tak salah pun kalau niat nak buat pasangan happy.”

Mia sempat mengucapkan Selamat Hari Ibu kepada semua ibu-ibu hebat di seluruh dunia dan dia turut mengucapkan terima kasih buat suami tercinta.

IKLAN

“To all the great mothers all over the world… HAPPY MOTHER’S DAY!”

“Thank you imamku. Bila tak expect tapi orang celebrate menitik air mata kita.. Emo pula”

IKLAN

Sebagai info, Mia mendirikan rumah tangga bersama Izham pada 13 Januari 2017.

Pasangan tersebut dikurniakan sepasang cahaya mata, Safy Issa, 4, dan Iris kini berusia dua tahun.

Kredit: Mia Ahmad

Jangan abaikan keselamatan si manja ketika berada dalam kereta. Belajar tentang fungsi car seat serta ketahui kecederaan yang akan berlaku kerana impak kemalangan. Ketahui lebih lanjut tentang car seat di E-Workshop Sayangi Nyawa Anak Anak Dalam Kereta, Let’s Buckle Up!

Daftar secara PERCUMA di https://toko.ideaktiv.com/product/sayang-nyawa-anak-dalam-kereta/

(Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti yang dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents) atau channel Telegram Pa&Ma (https://t.me/majalahpama) sekarang!