Hampir setahun tidak bertemu suami tercinta sehinggakan hampir sepanjang tempoh kehamilan dan bersalinkan cahaya mata sulung suami tiada di sisi menemani. Pengacara Dayah Bakar akhirnya Dayah Bakar mengambil keputusan untuk berehat seketika daripada tugasnya sebagai pengacara untuk berjumpa suami yang ditugaskan ke Australia.

Dayah berkongsi berita tersebut di Instagram miliknya. Suaminya Kapten Hanif yang kini bertugas di Australia sejak Januari yang lalu tidak berkesempatan menemani isteri yang hamil dan bersalin sehinggalah usia anak mereka Achbar Muhammad Fahri kini berusia 4 bulan.

Mujurlah teknologi hari ini dapat merapatkan jurang hubungan dari kejauhan. Panggilan video menjadi pengikat hubungan mesra mereka sekeluarga. Malah perkembangan si kecilnya sering dikongsi Dayah menerusi medium tersebut kepada suami tercinta.

Dalam perkongsian yang terbarunya ini, Dayah meminta izin untuk berehat sebentar dan disatukan kembali dengan suami tercinta.

Dayah juga mengucapkan terima kasih untuk doa dan ucapan yang baik-baik daripada semua pengikut yang tahu akan keadaan dirinya.

Menurutnya lagi dia bakal kembali dengan lebih kuat setelah bercuti untuk bertemu suami tersayang.

“Semenjak Dayah mula mengacara, Dayah tak pernah ada satu cuti yang panjang . I love what I’m doing and I just don’t know how to stop.

IKLAN

“I give all my heart for the audience each and everytime I’m on screen .“Sekarang , izinkan Dayah dan Achbar Muhammad Fahri, untuk berehat sebentar untuk disatukan kembali bersama suami. In sha Allah, I’ll come back stronger.“Thank you for all the love , warm wishes dan doa yang baik-baik untuk Dayah dan keluarga . Dayah terima message tak henti-henti , masha Allah . I feel loved and appreciated alhamdulillah.

“Don’t worry. I’m still here ! I’ll be working ONLINE ! Always stay connected ok ?,” tulisnya di Instagram.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DAYAH BAKAR (@dayahbakar)

IKLAN

Di ruangan komen, rata-ratanya sebak dan mendoakan urusan dayah dipermudahkan dan pasangan ini terus bahagia bersama cahaya mata mereka.

Memang sebak tengok apa yang dikongsikan Dayah. Semoga penyatuan ini akan memberikan kebahagian dan menguatkan lagi kasih sayang yang sedia ada. Alhamdullilah akhirnya Fahri bakal bertemu Ba tersayang!

Sumber: Instagram Dayah Bakar

IKLAN

Baca: http://www.majalahpama.my/fahri-dah-4-bulan-pandai-berguling-meniarap-dayah-bakar-teruja-tunjuk-anak-membesar-pada-suami-walau-hanya-dengan-panggilan-video/

Baca: https://www.majalahpama.my/ujian-allah-dayah-reda-kelahiran-anak-sulung-tidak-dapat-disambut-suami/

Baca: https://www.majalahpama.my/lagi-sebulan-due-7-bulan-dayah-bakar-tak-jumpa-suami-bertuah-ahli-keluarga-ambil-berat/

 

(Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti or event dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents)