Hanya kerana ingin membeli iPhone 14, sepasang suami isteri sanggup menjual bayi mereka yang berusia 8 bulan.

Menurut laporan India Times, pasangan dari North 24 West Bengal dipercayai membeli telefon pintar untuk merakam video dan gambar semasa mengembara ke seluruh India dan memuat naik ke ‘reels’ Instagram (IG).

Demi Nak Beli Iphone 14, Pasangan Suami Isteri Sanggup Jual Bayi Sendiri

Susulan itu, tindakan suami isteri itu dikecam sehingga pihak berkuasa memulakan siasatan berhubung urus niaga tersebut dan wanita yang membeli bayi berkenaan.

Menurut sumber, wanita yang dikenali sebagai ‘Sathi’ telah ditahan polis, manakala bapa bayi itu, Jaydev Ghosh, masih belum dapat dikesan, dan pihak berkuasa sedang berusaha untuk mengesannya.

Bagaimanapun, tingkah laku pelik pasangan itu disedari oleh jiran selepas anak mereka dilaporkan hilang, namun suami isteri itu tidak kelihatan risau atau cemas.

Apa yang lebih membuat jiran curiga apabila keluarga Ghosh tiba-tiba dapat membeli iPhone 14 yang mahal, yang berharga sekitar 100,000 rupee (RM5,529).

IKLAN

Perkara ini mengejutkan jiran tetangga kerana sebelum ini mereka sekeluarga mengalami masalah kewangan.

Tambah mendukacitakan jiran terdekat apabila pasangan itu mengakui menukar bayi kesayangan mereka untuk mendapatkan wang bagi membeli iPhone 14.

Bukan hanya sekali percubaan, malah pasangan itu sebelum ini pernah mencuba menjual anak perempuannya yang berusia tujuh tahun itu

Pihak polis segera menahan pasangan serta wanita yang membeli bayi tersebut
“Selepas menjual bayi lelaki itu, Jaydev cuba menjual anak perempuannya pula pada tengah malam Sabtu.

IKLAN

“Kami memaklumkan kepada polis sebaik sahaja mengetahuinya dan polis sudah menahan Jaydev,” kata ahli majlis tempatan Tarak Guha.

Difahamkan, Jaydev dan isterinya, serta wanita yang membeli anak mereka, kini menghadapi pertuduhan berat mengenai pemerdagangan manusia.

Dalam pada itu, laporan mengatakan bahawa pihak berkuasa kini sedang menjalankan siasatan dan tidak mengeluarkan sebarang maklumat lain berhubung situasi itu.

IKLAN

 

Demi Nak Beli Iphone 14, Pasangan Suami Isteri Sanggup Jual Bayi Sendiri

Pelajari ilmu penyusuan untuk menjayakan bf journey mama bersama pakar-pakar bertauliah di webinar Mama Nak Susukan Anak. Daftar sini : https://toko.ideaktiv.com/product/webinar-mama-nak-susukan-anak/

 

 

Untuk lebih banyak info terkini jom sertai Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents) atau channel Telegram Pa&Ma (https://t.me/majalahpama) sekarang!

Lubuk konten untuk papa dan mama paling lengkap di seeNI. Pa&Ma kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI