Pengacara dan doktor selebriti, Dr Say Shazril reda selepas isterinya, Dr Azura keguguran buat kali kedua.

Difahamkan kandungan Dr Azura baru berusia lima minggu. Bagaimanapun, Dr Say mengharapkan orang ramai dapat memberi sokongan moral kepada isterinya.

“8 November baru ni, bini missed periodnya. Buat pregnancy test, Alhamdullilah positif. Semestinya kami happy sungguh sebab kami memang plan nak anak dekat-dekat macam Ace & Sef.

“Dia Dapat Agak Kandungan Macam Tak Jadi.” Dr Say Reda Isteri Keguguran Kali Ke-2

“Masa bini tahu yang dia pregnant Sef dulu, Ace was setahun 6 bulan. Pregnant kali ni sedikit awal, Sef setahun 3 bulan masa bini tahu dia pregnant.

“Tapi saya tak bising-bising yang bini saya pregnant sebab bini pernah mengalami keguguran pertama masa dia 13 minggu mengandung. Masa tu Ace was setahun 3 bulan, sebijik macam keadaan sekarang. Kali ni jugak bini perasan pregnancy dia “lain” sikit,” kongsinya.

“Dia Dapat Agak Kandungan Macam Tak Jadi.” Dr Say Reda Isteri Keguguran Kali Ke-2

Isteri dapat agak kandungan tak jadi

IKLAN

Tambah Dr Say, bini saya kalau mengandung alahan dia tak kuat sangat, tapi gastric dia kuat, sakit kepala berdenyut kuat. Kali ni simptom dia tengah-tengah, gastric tak berapa kuat, sakit kepala tak berapa kuat.

“Bini saya keep on saying “macam tak jadi je pregnancy ni”. Saya seperti biasa “lets not think about it & just go with the flow” tapi wanita lebih mengetahui badan masing-masing, katanya.

“Dia Dapat Agak Kandungan Macam Tak Jadi.” Dr Say Reda Isteri Keguguran Kali Ke-2

Pasti ada rezeki lebih baik Allah nak bagi

IKLAN

Jumaat minggu lepas, apa yang kami takutkan tiba. Bini turun darah. Agak banyak kuantitinya which means, bini keguguran untuk kali kedua. Semestinya dia sedih yang teramat tapi saya tahu Allah has a better plan for us.

Setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya & mungkin kali ni Dia nak kami take our time, manjakan dulu Ace & Sef, bagi dalaman bini sembuh dulu sebelum Dia kurniakan kami rezeki seterusnya.

“Dia Dapat Agak Kandungan Macam Tak Jadi.” Dr Say Reda Isteri Keguguran Kali Ke-2

Kesimpulan kisah ni, kadang-kadang things dont go the way we want it to be tapi whenever that happens, always look back on the things that you have. Kalau tak, arini tepat 6 minggu bini mengandung tapi Allah lagi menyayangi anak kami. Doakan kami ye peeps? Baby girl sorang pastu tutup huhu.

IKLAN

Kredit: Dr Say Shazril

Untuk lebih banyak info terkini jom sertai Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents) atau channel Telegram Pa&Ma (https://t.me/majalahpama)