Pejam celik, pejam celik, dah enam tahun anak Linda Rafar (Memen) pergi meninggalkannya. Walaupun tempoh itu dah berlalu agak lama, kerinduan dan kesedihan itu tetap ada kerana pelbagai memori tersimpan.

Menerusi coretan hati Linda Rafar di instagramnya, hingga kini arwah Memen sentiasa bersamanya. Mungkin secara luaran orang nampak dirinya kuat tetapi sebagai ibu, pasti juga air mata jatuh jika benar-benarkan rindukan arwah.

Pada mereka yg mengikuti perkembangan arwah anak Linda sejak tahun 2014.. terima kasih masih follow cerita memen yang sangat sukar dalam diri.

View this post on Instagram

Pada mereka yg mengikuti perkembangan arwah anak linda sejak tahun 2014.. terima kasih masih follow cter memen yg sangat sukar dlm diri utk linda kongsi 😭Memen yg mengidap cancer (lymphoma) secara tiba2 dlm masa sebulan trus ke Stage4 memang mengubah hidup linda sekelip mata..Linda hampir hilang arah seketika namun linda masih ingat wajah2 family,kawan n followers yg hadir pd mlm memen pergi.. itu la kekuatan linda😭 Hari pertama memen di dignose stage 4 jatuh pd hari pertama MH370 hilang dari rada.. namun memen sempat lukis picture kapal terbang di sebelahnyaa.. (mama mh370 tak hilang tp allah ambik ke syurga) tangan memen juga melambangkan yg memen juga ke syurga..Allahukabar😭 Linda x bole nk truskan tulis skrg ni.. sedih sebak sgt.. nanti u all tunggu novel ke-2 ok.. banyak yg linda nk kongsikan #prayformemen #novelmenunggumudipintusyurga #memenahlisyurga🤲🏻

A post shared by LindaRafar (@lindarafar) on

Untuk linda kongsi..Memen yg mengidap cancer (lymphoma) secara tiba2 dlm masa sebulan trus ke Stage 4 memang mengubah hidup linda sekelip mata..Linda hampir hilang arah seketika namun linda masih ingat wajah2 family, kawan dan followers yg hadir pd mlm memen pergi.. itu la kekuatan linda

Hari pertama memen di diagnose stage 4 jatuh pd hari pertama MH370 hilang dari rada.. namun memen sempat lukis picture kapal terbang di sebelahnyaa.. (mama mh370 tak hilang tp allah ambik ke syurga) tangan memen juga melambangkan yg memen juga ke syurga..Allahukakbar

Bila teringat situasi ni, memang benar-benar buatkan hati kecil ini rindu pada arwah. Tapi janji Allah siapa kita untuk menidakkannya. Sekarang hanya doa yang tak putus untuk arwah sentiasa dititipkan.

IKLAN

Terus kuatkan semangat

Kehilangan orang tersayang bukan senang untuk dihadapi kerana sakitnya itu memang tak boleh nak diungkap dengan kata-kata. Tapi andainya kita reda, itulah kekuatan yang boleh buatkan diri terus kuat menghadapi hari-hari mendatang.

Menerusi perkongsian hati Linda Rafar itu, ramai yang memberikan kata-kata semangat padanya untuk terus kuat dan memahami perasaan seorang ibu kehilangan anak.

Malah ramai yang mendoakan arwah Memen dan percaya, tiba suatu hari nanti, arwah yang akan sambut Linda dan suami di pintu syurga.

Menunggumu Di Pintu Syurga

Sebagai bukti cinta buat arwah Memen, sebelum ini Linda telah pun menghasilkan satu novel yang cukup menyentuh hati dan mendapat sambutan hangat bertajuk Menunggumu Di Pintu Syurga.

Karya pertama ini telah berjaya membuatkan hati pembaca tersentuh dengan perkongsian Linda kerana banyak memorinya bersama arwah diceritakan sehinggalah saat dijemput ilahi.

Telah sampai janji Tuhan kepada saya, Memen yang Dia pinjamkan hampir 12 tahun, Dia ambil kembali pada 5 Julai 2014. Saya bukan ustazah, saya masih lagi berterusan belajar tentang agama, tetapi saya tetap sama seperti ibu-ibu yang lain, mahu anak-anaknya ke syurga. Inilah saya, mahu berkongsi tentang Memen, tentang seorang anak yang memberikan saya banyak kejutan semasa hayatnya, dan tidak saya tahu, selepas dia sudah tiada, kejutan yang diberikannya ternyata lebih besar.

Kejutan-kejutan yang datang dengan bentuk cerita daripada mereka yang mengenalinya, tentang siapa sebenarnya Memen. Mahu saya berkongsi kisah Memen ini dengan banyak maksud yang baik, dan maksud paling utama adalah, didik dan sayangilah anak kita semampu kita, kerana kita tidak tahu, siapa yang akan pergi dahulu, kita ataupun mereka. Al-Fatihah.

Alhamdulillah karya pertama itu telah berjaya menambat hati orang ramai dan Linda kongsikan novel kedua akan diterbitkan tak lama lagi khusus buat yang sentiasa mengikuti kisah perjalanan arwah Memen.

Sumber: ig Linda Rafar 

(Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti or event dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents)