Rezeki kita dengan orang lain tak sama. Kadang keluarga kita meriah dengan kehadiran anak-anak, tapi bagi orang lain berkahwin dah lama pun Allah belum bagi rezeki padanya. Tapi rezeki duit sentiasa tak putus.

Hanya Allah yang tahu semua ini. Sebagai hambanya kita sentiasalah berdoa kerana doa dan usaha yang dilakukan ini pasti akan ada sinar kegembiraan dipenghujungnya jika kita yakin dan percaya.

Seperti apa yang dikongsikan oleh Ustaz Mujahidin dari Pusat Perubatan Islam Al-Mujahidin, beliau berkongsi kisah pasangan yang masih menanti kehadiran zuriat sendiri. Kisah ini sangat menyentuh hati kerana nampak usaha yang dilakukan oleh pasangan suami isteri ini.

Apa yang membuatkan saya cukup terkesan, mereka sanggup memberi sedekah dengan niat moga Allah memberi ganjaran anak padanya. Ini benar-benar menyentuh hati saya.

Tengok FB terbaca kisah yang dikongsikan oleh abang Food Panda. Melalui apa yang dikongsikan abang Food Panda dia mendapati terdapat sekeping kertas bertulis dekat bakul motornya berserta nota ringkas yang ditinggalkan.

IKLAN

Nota tersebut di tulis:

“Ada sedikit Bantuan Dari Kami,
Doakan Kami Di Kurniakan Anak Yaa…
Seorang Pun Jadilah

Saya terbaca kisah ini sebab ada orang tag saya. Dalam rumah tangga semua orang inginkan cahaya mata. Cahaya mata ini lah pelengkap dalam hidup bagi yang dah berumahtangga. Itu sebab orang sanggup buat apa sahaja untuk ikhtiar dapatkan anak.

IKLAN

Hanya orang yang rasa, mengalami sahaja yang tahu bagaimana rasanya tidak ada anak. Rasa sunyi, rasa sedih, rasa takut kehilangan pasangan, rasa cemburu pada orang ada anak dan macam-macam rasa lagi.

Saya doakan agar si penulis nota ini dan semua yang masih belum dikurniakan cahaya mata yang membaca status saya ini, dipermudahkan Allah dikurniakan cahaya mata yang pertama, cahaya mata yang soleh dan solehah, dimurahkan rezeki yang melimpah ruah, diberi kebahagiaan dalam rumah tangga dan dipermudahkan segala urusan dunia dan akhirat. Amin Ya Rabbal Alamin!

IKLAN

Kredit: Ustaz Mujahidin (Pusat Perubatan Islam Al-mujahidin)

ARTIKEL MENARIK [Punyalah Kemas, Siap Ada Macam-Macam Sudut, Pengurusan Bilik Mainan & Belajar Ibu Ni Superb!]

LAGI ARTIKEL MENARIK [Sekurang-kurangnya 15 Minit Sehari Layanan Berkualiti Untuk Anak. Dapat Lebih Itu Bonus!]

(Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti or event dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents)