Pelakon Siti Elizad yang baru sahaja selamat menjalani pembedahan membuang ketumbuhan sebesar 8cm pada Rabu lalu mengharapkan agar hasratnya menimang cahaya mata menjadi kenyataan.

Difahamkan ia merupakan pembedahan kedua buat Elizad selepas melalui proses yang sama pada tahun 2015 untuk membuang ketumbuhan seberat 4kg.

Menurut Elizad, 34, pembedahannya berjalan lancar dan doktor menyarankan agar dia segera hamil apabila kesihatannya kembali pulih nanti.

Pelakon Syurga Yang Kedua memberitahu, dia hanya mengetahui tentang  ketumbuhan terbaharu itu apabila berjumpa pakar untuk menjalani proses In vitro fertilization (IVF).

“Doktor menasihati agar ia dibuang terlebih dahulu jika ingin hamil. Dibimbangi sekiranya saya hamil juga, ia boleh menjejaskan janin dalam kandungan. Saya ikut nasihat doktor tetapi meminta tidak membuang sebelah lagi ovari.

“Alhamdulillah, segalanya berjalan. Cuma, buat masa sekarang saya perlu pastikan keadaan betul-betul sihat terutama kesan pembedahan jika ingin hamil. Dapat seorang cahaya mata pun saya bersyukur sangat. Doakan saya,” katanya sebagaimana yang dilaporkan sebuah akhbar.

Elizad akan berehat selama sebulan daripada sebarang aktiviti kerjaya seni dan hanya akan kembali aktif apabila kesihatannya benar-benar pulih.

Elizad mendirikan rumah tangga dengan duda dua anak, Shamsul Baharin Rahman, 46, pada 11 Januari 2015.

Sumber: Sinar Harian

Tinggalkan Komen