Pada Sabtu 29 Jan yang lalu, seperti lazimnya pada setiap bulan Pa&Ma mengadakan E Workshop yang bertajuk Misi Mama Sambut Baby. E Workshop yang disertai 100 peserta itu berlangsung dengan jayanya bersama kehadiran panel yang tak asing lagi seperti Dr Afida Sohana (Doktor Obstetrik & Genekologi) dan Pn Suraya Sulaiman (Sonographer).

Acara yang berlangsung selama 3 jam itu padat dengan perkongsian ilmu menarik terutamanya untuk mama dan papa yang bakal menyambut baby. Acara bermula dengan perkongsian daripada Pn Suraya Sulaiman Khan yang merupakan Sonographer. Dalam perkongsiannya Pn Suraya turut menjelaskan tentang scan baby dalam kandungan. Peserta juga berpeluang untuk bertanyakan soalan-soalan tentang scan baby sebaik sahaja tamat perkongsian daripada Pn Suraya.

Selain Pn Suraya, E Workshop kali ini juga menampilkan Pakar Obstetrik dan GInekologi iaitu Dr Afida Sohana. Dalam perkongsiannya, Dr Afida turut menerangkan apa yang perlu mama dan papa perlu buat sebagai persiapan kali pertama menyambut baby. Selain itu banyak lagi info-info menarik untuk mama dan papa baru. Dalam segmen Dr Afida juga, peserta turut berpeluang bertanyakan sebarang persoalan bagi tentang kehamilan dan juga bayi dalam kandungan. Tonton E Workshop Misi Mama Sambut Baby di bawah:

IKLAN

Selain perkongsian daripada dua panel tersebut, E Workshop kali ini turut dimeriahkan dengan segmen Teka & Menang yang menawarkan hadiah menarik berupa tiket masuk ke Sunway Lagoon, tiket masuk Farm In The City dan juga tiket masuk ke Zoo Melaka. Tidak lengkap event Pa&Ma tanpa acara cabutan bertuah. Sebelum berakhir, 5 peserta yang bertuah juga turut membawa pulang baucer beli belah daripada Hari Hari yang berjumlah RM50 setiap satu.

IKLAN

Untuk bulan Februari nanti, Pa&Ma akan mengadakan satu lagi E Workshop menarik iaitu Panduan Ajar Anak Pandai English, Mudah Sangat! Seperti sebelum ini, Pa&Ma akan menjemput beberapa panel yang tidak asing lagi untuk memeriahkan acara kami disamping berkongsi pelbagai info menarik untuk semua peserta. Jangan lupa untuk sertai kami. Untuk info lanjut, nantikan poster pernyertaan di akaun media sosial majalah Pa&Ma!

Follow dan subscribe Youtube Channel @bintangkecilmy

IKLAN